Ik bouw pensioen op bij Pensioenfonds PGB

Jouw pensioen is een deel van je inkomen voor later. Elke maand betaal je (samen met) je werkgever voor jouw pensioen(kapitaal). Als je met pensioen gaat, is dit een deel van het geld waarvan je moet leven.

Jouw inkomen bestaat straks uit 3 delen:

  • De AOW van de overheid

    De AOW is het pensioen dat je later van de overheid krijgt. Wanneer je voor het eerst AOW krijgt, hangt af van jouw geboortedatum. Je berekent hier wanneer jouw AOW ingaat. Hoeveel AOW je later krijgt, hangt af van het aantal jaren dat je in Nederland hebt gewoond of gewerkt. Je bekijkt de AOW-bedragen hier.

  • Extra geld dat je zelf regelt

    Je kunt zélf wat doen voor jouw pensioen. Bijvoorbeeld door geld te sparen, een lijfrente af te sluiten, of door extra pensioen bij ons op te bouwen. Je kunt ook iets extra's regelen voor jouw partner. Je leest hier welke mogelijkheden je hebt.

Hoeveel pensioen heb ik?

Het is belangrijk dat je elk jaar even stilstaat bij jouw pensioen. Jouw pensioen is een deel van het geld waarvan je later moet leven. Daarom is het belangrijk dat je weet hoeveel geld je later kunt krijgen. Daarom raden wij je aan om elk jaar een pensioencheck te doen.

Premie en pensioen: hoe zit dat precies?

Elke maand betaal je premie voor jouw pensioen. Dat doe je niet alleen. Je betaalt dit samen met jouw werkgever. Een groot deel van jouw premie gebruiken wij om te beleggen. Zo wordt jouw pensioen meer waard en krijg je later meer pensioen dan je aan premie betaald hebt.

Hier lees je onze antwoorden op veelgestelde vragen of bekijk onderstaand filmpje.

Wat voor pensioenregeling heb ik?

Je kunt bij Pensioenfonds PGB pensioen opbouwen in een middelloon-, of een beschikbare premieregeling. Je ziet dit terug in laag 1 van jouw Pensioen 1-2-3. Je vindt jouw Pensioen 1-2-3 hier onder het kopje 'Jouw pensioenregeling'. 

 

Ben je arbeidsongeschikt? Of bouwde jij of jouw ex-partner pensioen bij ons op?

Klik hier voor onze algemene informatie.

Er bestaan wat misverstanden over pensioen

Wij kunnen misschien niet alle zorgen over pensioen wegnemen, maar de belangrijkste misverstanden hopelijk wel.