PGB Pensioen Plus en PGB Ouderdomspensioen Plus

Is jouw werkgever bij ons aangesloten vóór 1 januari 2020? Dan kun je ook kiezen voor extra ouderdomspensioen in de regeling PGB Pensioen Plus. Deze regeling verschilt op 3 punten van de regeling PGB Ouderdomspensioen Plus. Je leest hieronder meer over deze verschillen en wat dit voor jou betekent.

  1. In de regeling PGB Pensioen Plus heb je inleggarantie. Bij PGB Ouderdomspensioen Plus niet.
    Bij de PGB Pensioen Plus kan jouw pensioenkapitaal nooit minder worden dan het bedrag dat je aan premie hebt betaald. De regeling PGB Ouderdomspensioen Plus heeft géén inleggarantie. Dit betekent dat jouw opgebouwde kapitaal lager kan zijn dan je aan premie hebt betaald.

  2. In de regeling PGB Pensioen Plus kopen wij in één keer pensioen in als je met pensioen gaat. Bij PGB Ouderdomspensioen Plus doen we dit in stappen.
    In de regeling PGB Ouderdomspensioen Plus kopen wij vanaf jouw 58e in stapjes pensioen in met jouw pensioenkapitaal. Dat doen wij om het risico op tegenvallende resultaten te verkleinen. Dat doen we dus niet in de PGB Pensioen Plus regeling. Dan kopen we in 1 keer pensioen in als je met pensioen gaat. 

  3. In de regeling PGB Pensioen Plus houden we 1,0% in op jouw rendement. Bij PGB Ouderdomspensioen Plus is dat 0,5%.  
    We houden bij beide regelingen rendement in voor kosten die wij maken. Het percentage verschilt. In de PGB Ouderdomspensioen Plus is dit lager omdat je in deze regeling geen inleggarantie hebt. Hierdoor houd je meer kapitaal over voor jouw pensioen.
 

In welke regeling kun je het beste extra ouderdomspensioen opbouwen?

Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie en jouw voorkeuren. Ook hangt dit af van onze beleggingsresultaten in de toekomst. Klik hier voor de resultaten van onze beleggingen van de afgelopen jaren.