Aandacht voor jouw toekomst

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Aandacht voor jouw toekomst

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Onze dekkingsgraad op 30 april 2022: 114,4% 

Lees meer

 

Partnerpensioen is het pensioen dat jouw partner krijgt als je overlijdt. Jouw partner krijgt dit pensioen alleen als jouw partner bij ons bekend is. 

Partner- en wezenpensioen

"Ik kon mijn kinderen geven wat ze nodig hadden"

Ronnie van de Kar (61) verloor haar man in 1993. Omdat haar man werkte bij Roto Smeets, kreeg zij vanaf dat moment een partnerpensioen. En haar 3 kinderen kregen wezenpensioen. Dat hielp Ronnie, vooral in de beginjaren, om de dingen te doen die anders niet mogelijk waren.

Partnerpensioen is het pensioen dat jouw partner krijgt als je overlijdt. Jouw partner krijgt dit pensioen alleen als jouw partner bij ons bekend is. 

Uitgelicht nieuws

19 mei 2022

Pensioenen licht verhoogd in mei

Op 31 december 2021 was de beleidsdekkingsgraad 111,5%. Mede door onze verbeterde financiële situatie besloot het bestuur eerder dit jaar om de pensioenen te verhogen met 0,23%. Deze verhoging gaat in vanaf mei 2022 en is met terugwerkende kracht per 1 januari 2022. De verhoging geldt voor alle pensioenen.

18 mei 2022

Welke duurzame beleggingen vind jij passen bij Pensioenfonds PGB?

We willen graag beleggen met een positieve impact op mens en milieu. Daarom zijn we benieuwd naar wat jij als deelnemer, gepensioneerde of werkgever vindt passen bij Pensioenfonds PGB. Denk je op 14 of 15 juni met ons mee?

12 mei 2022

Extra keuze als je met pensioen gaat: een ‘bedrag ineens’ opnemen

Vanaf volgend jaar kun je een deel van je pensioen in één keer opnemen als je met pensioen gaat. Je krijgt dan éénmalig maximaal 10% van je ouderdomspensioen in één keer uitbetaald. Dat staat in een nieuwe wet die waarschijnlijk per 1 januari 2023 ingaat.

Wie zijn we?

Pensioenfonds PGB is hét pensioenfonds voor en door sociale partners uit verschillende sectoren. Samen met hen werken wij aan een betaalbaar en zo goed mogelijk pensioen.

Elke sector is anders. Net als iedere werkgever. Daarom beslissen sociale partners en werkgevers zelf hoe hun pensioenregeling er bij ons uitziet.