Voor elkaar

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Voor elkaar

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Onze dekkingsgraad op 31 oktober 2023: 117,1%

Lees meer

 

Veelgestelde vragen over het nieuwe pensioen

Jouw pensioen gaat veranderen. Het wordt in de toekomst meer van jezelf en gaat meer meebewegen met goede en slechte economische tijden. Wij merken dat dit vragen en ook wel zorgen oproept. Daarom hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Bezorgd over nieuwe pensioen?

Pensioen gaat veranderen. Het wordt in de toekomst meer van jezelf en gaat meer meebewegen met goede en slechte tijden. Dat roept vragen en ook wel zorgen op. Als ombudsman kreeg ik hierover telefoontjes en mails, vooral van gepensioneerden; bij onze klantenservice kwamen dit jaar enkele honderden bezwaarbrieven binnen. Ook in de verkiezingscampagne was er aandacht voor.

Uitgelicht nieuws

30 november 2023

De najaarseditie van ons digitale pensioenmagazine: PGB Beeld is uit

De digitale najaarseditie van ons pensioenmagazine PGB Beeld staat online.

23 november 2023

Jouw pensioen gaat met 5,2% omhoog in 2024

Dat besloot het bestuur op 16 november 2023. De verhoging van 5,2% geldt voor alle (ex-) deelnemers, (ex-) partners en pensioenontvangers van Pensioenfonds PGB en gaat in per 1 januari 2024.

16 november 2023

Extra pensioenkeuze ‘bedrag ineens’ opnieuw uitgesteld

Een deel van je pensioen in één keer opnemen als je met pensioen gaat (bedrag ineens), kan voorlopig nog niet. Dat kan op z’n vroegst vanaf 1 januari 2025. Minister Schouten heeft de Tweede Kamer laten weten dat de eerder aangekondigde ingangsdatum van 1 juli 2024 niet meer haalbaar is.

Wie zijn we?

Pensioenfonds PGB is hét pensioenfonds voor en door sociale partners uit verschillende sectoren. Samen met hen werken wij aan een betaalbaar en zo goed mogelijk pensioen.

Elke sector is anders. Net als iedere werkgever. Daarom beslissen sociale partners en werkgevers zelf hoe hun pensioenregeling er bij ons uitziet.