Aandacht voor jouw toekomst

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Aandacht voor jouw toekomst

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Onze dekkingsgraad op 30 juni 2022: 116,0% 

Lees meer

 

Jouw pensioen wordt verhoogd met 2,77%

Totale verhoging in 2022 komt uit op 3%

Het bestuur van Pensioenfonds PGB besloot alle pensioenen te verhogen met 2,77%. Deze verhoging komt boven op de eerdere verhoging van 0,23%. Hiermee komt de totale verhoging uit op 3% in 2022. De verhoging gaat later dit jaar in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022.

Wat gebeurde er afgelopen jaar? En hoe gaat het nu verder? In het jaarmagazine zie en lees je wat we deden voor jouw pensioen in het afgelopen jaar. En blikken we vooruit op belangrijke ontwikkelingen in de komende periode.

'Je bent als pensioenfonds eigenlijk stom bezig als je niét duurzaam belegt.'

Frans van de Veen is in het bestuur van Pensioenfonds PGB verantwoordelijk voor het duurzaam beleggingsbeleid. Hij is groot voorstander van duurzaam beleggen, alleen al vanwege de financiële kant. Maar ook omdat hij kansen wil benutten om bij te dragen aan een betere wereld. ‘Eigenlijk ben je als pensioenfonds stom bezig als je niét duurzaam belegt’, zo zegt hij. 

Wat gebeurde er afgelopen jaar? En hoe gaat het nu verder? In het jaarmagazine zie en lees je wat we deden voor jouw pensioen in het afgelopen jaar. En blikken we vooruit op belangrijke ontwikkelingen in de komende periode.

Uitgelicht nieuws

5 augustus 2022

Financiële positie in tweede kwartaal verder verbeterd

"Onze resultaten over het tweede kwartaal laten een tegenstrijdig beeld zien", aldus Jochem Dijckmeester, bestuursvoorzitter Pensioenfonds PGB. "De onrust op de financiële markten nam de afgelopen periode verder toe, met als gevolg verliezen op onze beleggingen. Tegelijkertijd had de rentestijging een gunstig effect op onze financiële positie."

26 juli 2022

Veelgestelde vragen en antwoorden over de verhoging

In juli besloot ons bestuur de pensioenen extra te verhogen met 2,77%. Hiermee komt de totale verhoging uit op 3% vanaf 1 januari 2022. Maar waarom is deze verhoging niet hoger dan 3%? Vanaf wanneer zie je de verhoging terug in je pensioen? En wat heeft deze verhoging te maken met het nieuwe pensioenstelsel?

25 juli 2022

Op zoek naar ‘onvindbare’ deelnemers

Net als veel andere pensioenfondsen hebben wij deelnemers in onze administratie waarvan wij geen adresgegevens of burgerservicenummer (BSN) kunnen vinden. Soms klopt hun naam of geboortedatum niet. Of soms verhuisden deze deelnemers naar het buitenland en ontvingen wij geen verhuisbericht. Helaas is er daardoor geen contact meer met hen.

Wie zijn we?

Pensioenfonds PGB is hét pensioenfonds voor en door sociale partners uit verschillende sectoren. Samen met hen werken wij aan een betaalbaar en zo goed mogelijk pensioen.

Elke sector is anders. Net als iedere werkgever. Daarom beslissen sociale partners en werkgevers zelf hoe hun pensioenregeling er bij ons uitziet.