Aandacht voor jouw toekomst

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Aandacht voor jouw toekomst

Welkom bij Pensioenfonds PGB

Onze dekkingsgraad op 31 augustus 2022: 117,2%   

Lees meer

 

Onderweg naar het nieuwe pensioenstelsel

Je vraagt je misschien af hoe het zit met het nieuwe pensioenstelsel. Al jaren wordt er geroepen dat het pensioenstelsel moet worden aangepast. Wil jij weten wat het nieuwe stelsel voor jou betekent?

Verhoging van de pensioenen in 2022, hoe zit dat precies?

In juli besloot ons bestuur de pensioenen extra te verhogen met 2,77%. Hiermee komt de totale verhoging uit op 3% vanaf 1 januari 2022. Maar waarom is deze verhoging niet hoger dan 3%? Vanaf wanneer zie je de verhoging terug in jouw pensioen? Wat heeft deze verhoging te maken met het nieuwe pensioenstelsel? En wat betekent de verhoging op korte en lange termijn voor onze deelnemers: die van ons pensioen krijgen, bij ons opbouwen of bij ons nog hebben staan?

Uitgelicht nieuws

3 oktober 2022

Marièle Poot nieuw lid raad van toezicht

Per 1 oktober treedt Marièle Poot toe als lid van de raad van toezicht van Pensioenfonds PGB. "We staan aan de vooravond van een grote verandering in ons pensioenstelsel."

21 september 2022

Dit betekent Prinsjesdag voor jouw koopkracht

Prinsjesdag 2022 is voorbij. De begroting voor volgend jaar bevat een koopkrachtpakket met maatregelen die “historisch in omvang” zijn. Wat de plannen voor jou betekenen, hangt af van je persoonlijke situatie. 

12 september 2022

Tweede Kamer behandelt nieuwe pensioenwet

De Tweede Kamer start op 12 september met het wetgevingsoverleg. Het kabinet werkt daarnaast tegelijkertijd aan verdere details die in lagere regelgeving worden vastgelegd.

Wie zijn we?

Pensioenfonds PGB is hét pensioenfonds voor en door sociale partners uit verschillende sectoren. Samen met hen werken wij aan een betaalbaar en zo goed mogelijk pensioen.

Elke sector is anders. Net als iedere werkgever. Daarom beslissen sociale partners en werkgevers zelf hoe hun pensioenregeling er bij ons uitziet.