Ik ontvang pensioen bij Pensioenfonds PGB

Je krijgt elke maand pensioen van ons . Het is belangrijk om te weten hoe jouw pensioen ervoor staat. En om te weten wat wij voor jou regelen. En natuurlijk wat je zelf nog kan regelen.

Uitbetaling pensioen

Wij maken jouw pensioen elke maand rond de 19e aan je over. Valt de 19e in het weekend? Dan betalen wij jouw pensioen de vrijdag ervoor. Dit zijn de dagen waarop wij jouw pensioen in 2023 overmaken:

Donderdag 19 januari
Vrijdag 17 februari
Vrijdag 17 maart
Woensdag 19 april
Vrijdag 19 mei
Maandag 19 juni
Woensdag 19 juli
Vrijdag 18 augustus
Dinsdag 19 september
Donderdag 19 oktober
Vrijdag 17 november
Dinsdag 19 december

In februari krijg je een overzicht van jouw bruto en netto pensioen.
Op dit overzicht zie je hoeveel pensioen je elke maand van ons krijgt. Je ziet ook hoeveel belasting en zorgpremie je betaalt. Je krijgt dit overzicht 1 keer per jaar in februari. Behalve als de hoogte van jouw pensioen tussendoor verandert. Dan krijg je een nieuwe specificatie.

Je krijgt geen vakantiegeld
Jouw pensioen bij ons is zonder vakantiegeld. Je krijgt in mei dus niet apart vakantiegeld van ons. Wil je weten wat loonheffingskorting is of wil je dat wij de loonheffingskorting toepassen? Klik dan hier.

Ook krijg je eind januari een jaaropgave
Op jouw jaaropgave zie je hoeveel pensioen je vorig jaar van ons kreeg. Je ziet ook hoeveel belasting en zorgpremie je toen betaalde. Deze gegevens heb je nodig als je aangifte doet bij de Belastingdienst.

Wil je jouw jaaropgave al eerder bekijken?
Deze staat uiterlijk eind februari voor je klaar op MijnPGBpensioen. Als je in jouw communicatievoorkeuren hebt aangegeven digitale post te willen ontvangen, dan krijg je hiervan automatisch bericht. Als je geen digitale post wilt ontvangen, dan krijg je de papieren versie van jouw jaaropgave uiterlijk eind februari.

Woon je in het buitenland? 
Als je in het buitenland woont, moet je een aantal dingen zelf regelen.