Ik ontvang pensioen bij Pensioenfonds PGB

Je krijgt elke maand pensioen van ons. Het is belangrijk om te weten hoe jouw pensioen ervoor staat. En om te weten wat wij voor jou regelen. En natuurlijk wat je zelf nog kan regelen.

Krijg jij wezenpensioen? Kijk dan ook hier.

Uitbetaling pensioen

Wij maken jouw pensioen elke maand rond de 19e aan je over. Valt de 19e in het weekend? Dan betalen wij jouw pensioen de vrijdag ervoor. Dit zijn de dagen waarop wij jouw pensioen in 2023  overmaken:

Donderdag 19 januari Vrijdag 17 februari Vrijdag 17 maart Woensdag 19 april
Vrijdag 19 mei Maandag 19 juni Woensdag 19 juli Vrijdag 18 augustus
Dinsdag 19 september Donderdag 19 oktober Vrijdag 17 november Dinsdag 19 december

Overzicht van bruto en netto pensioen

Op dit overzicht zie je hoeveel pensioen je elke maand van ons krijgt. Je krijgt dit overzicht 1 keer per jaar in februari. Behalve als de hoogte van jouw pensioen tussendoor verandert. Dan krijg je een nieuwe specificatie. Ook zie je ook hoeveel belasting en zorgpremie je betaalt. 

Je krijgt geen vakantiegeld

Jouw pensioen bij ons is zonder vakantiegeld. Je krijgt in mei dus niet apart vakantiegeld van ons. Wil je weten wat loonheffingskorting is of wil je dat wij de loonheffingskorting toepassen? 

Woon je in het buitenland?

Als je in het buitenland woont, moet je een aantal dingen zelf regelen.

Jouw jaaropgave

Deze krijg je eind januari Hierop zie je hoeveel pensioen je vorig jaar van ons kreeg. Je ziet ook hoeveel belasting en zorgpremie je toen betaalde. Deze gegevens heb je nodig als je aangifte doet bij de Belastingdienst.

Wil je jouw jaaropgave al eerder bekijken?
Deze staat uiterlijk eind februari voor je klaar in je postvak.

Wijzig jouw communicatievoorkeuren

Als je in jouw communicatievoorkeuren hebt aangegeven digitale post te willen ontvangen, dan krijg je hiervan automatisch bericht. Als je geen digitale post wilt ontvangen, dan krijg je de papieren versie van jouw jaaropgave uiterlijk eind februari.

De Vereniging van Gepensioneerden

De Vereniging van Gepensioneerden VVG-PGB komt op voor de belangen van gepensioneerden en bijna-gepensioneerden die hun pensioen ontvangen van Pensioenfonds PGB of dat binnen afzienbare tijd gaan doen. De VVG-PGB telt eind 2022 ruim 15.000 leden.

De vereniging mag drie leden benoemen in het verantwoordingsorgaan. Als er een vacature is voor een PGB-bestuurslid namens de gepensioneerden, dan mag de vereniging een kandidaat voordragen. Zijn er voor deze vacature meer geschikte kandidaten voorgedragen, dan komen er verkiezingen.