Samen werken aan een goed pensioen

Welkom bij Pensioenfonds PGB!

Samen werken aan een goed pensioen

Welkom bij Pensioenfonds PGB!

Onze dekkingsgraad op 30 april 2022: 114,4%

Lees meer

 

Column Ronald Heijn

Werken aan ons pensioen

Werken aan ons pensioen… of beter gezegd: werken aan een pensioen dat past bij het nieuwe pensioenstelsel. Dat doen we niet alleen. Dat doen we samen met werkgevers en werknemers. En dat doen we nu al. Met een mooi tussentijds resultaat: aanpassing van onze beschikbare premieregeling.

Wet toekomst pensioenen naar de Tweede Kamer

Op woensdag 30 maart heeft minister Carola Schouten (Pensioenen) Wet toekomst pensioenen aan de Tweede Kamer aangeboden voor behandeling. Daarmee is een nieuwe stap gezet op weg naar een nieuw pensioenstelsel.

Uitgelicht nieuws

18 mei 2022

Welke duurzame beleggingen vind jij passen bij Pensioenfonds PGB?

We willen graag beleggen met een positieve impact op mens en milieu. Daarom zijn we benieuwd naar wat jij als deelnemer, gepensioneerde of werkgever vindt passen bij Pensioenfonds PGB. Denk je op 14 of 15 juni met ons mee?

12 mei 2022

Extra keuze voor het pensioen: een ‘bedrag ineens’ opnemen

Vanaf volgend jaar kunnen werknemers een deel van hun pensioen in één keer opnemen als ze met pensioen gaan. Een werknemer krijgt dan éénmalig maximaal 10% van het ouderdomspensioen in één keer uitbetaald. Dat staat in een nieuwe wet die waarschijnlijk per 1 januari 2023 ingaat.

10 mei 2022

Financiële situatie verder verbeterd ondanks beleggingsverliezen

In ons eerste kwartaalbericht van 2022 zegt bestuursvoorzitter Jochem Dijckmeester hierover: “Onze beleidsdekkingsgraad steeg het afgelopen kwartaal van 111,5% naar 113,6%. Tegelijkertijd kregen we te maken met onrust op de financiële markten, ontstaan door het conflict in Oekraïne, de stijgende inflatieverwachtingen en de rentestijgingen. Met als gevolg forse verliezen op onze beleggingen. Onze verplichtingen daalden door de stijgende rente. Dit maakte onze beleggingsverliezen meer dan goed.”

Wie zijn wij?

Pensioenfonds PGB is hét pensioenfonds voor en door sociale partners uit verschillende sectoren. Samen met hen werken wij aan een betaalbaar en zo goed mogelijk pensioen. Elke sector is anders. Net als iedere werkgever. Daarom beslissen sociale partners en werkgevers zelf hoe hun pensioenregeling er bij ons uitziet.