Verhalen 2022

Wat houdt jou het meest bezig als het gaat om pensioen?

We vroegen aan 2 deelnemers, 2 werkgevers en 2 gepensioneerden wat hen het meest bezighoudt als het gaat om pensioen. Het geeft een goed beeld van waar we het voor doen: het pensioen van mensen uit heel veel verschillende sectoren. Het pensioen van vandaag en de toekomst.

 

Wil je het volledige verhaal van Romana, Thijs, Ab, Annemarie, Michiel en Freek lezen?

Klik dan op 1 van de 6 afbeeldingen hieronder.

Romana Sankatsing

"Pensioen is geen onderwerp in mijn vriendenkring. Maar het is nooit te vroeg om op tijd te starten met nadenken over je financiële plaatje."

Thijs Leurs

"Ik krijg niet veel pensioenvragen van werknemers. Dat zouden er wat mij betreft meer mogen zijn. Ik maak wel eens de grap dat mensen te weinig bezig zijn met hun pensioen en te veel met wat ze nu verdienen."

Ab Bouhof

"In het nieuwe pensioenstelsel wordt veel meer gekeken naar de individuele pensioenpot. Wat ik daar spannend aan vind, is dat ze op een of andere manier een verdeling van de pensioenpot moeten maken. Hoe gaan ze dat dan bepalen?"

Annemarie Verkerk

"Ik heb intern al vaak uitgelegd hoe je pensioen opbouwt. Vaak snappen medewerkers het op dat moment wel, maar zakt het een dag later toch weer weg. En dat is niet erg, maar je merkt hoe goede communicatiemiddelen zo’n complex verhaal kunnen ondersteunen."

Michiel Kolman

"Als deelnemer bij Pensioenfonds PGB vind ik het ook belangrijk wat het pensioenfonds doet aan duurzaamheid. Jullie CO2-voetafdruk is onze CO2-voetafdruk. Mijn oproep aan PGB is dan ook om duurzaamheid hoog op de agenda te zetten."

Freek Nieman

"Op PensioenTrefpunt, de digitale ontmoetingsplaats van de Vereniging van Gepensioneerden, volg ik onder andere vergaderingen. Ik ben enthousiast over de onlinebijeenkomsten die ze met Pensioenfonds PGB organiseren."

Onze jaarverslagen

Wil je de jaarverslagen in zijn geheel lezen?
Klik dan hier voor ons financieel jaarverslag.
Klik hier voor ons jaarverslag duurzaam beleggen.