Extra ouderdomspensioen voor jouw werknemers

Meer financiële zekerheid voor jouw werknemer als hij of zij met pensioen gaat.

Je kunt misschien extra ouderdomspensioen regelen voor jouw werknemers. Voorwaarde is wel dat jouw werknemers fiscale ruimte hebben om belastingvrij extra pensioen op te bouwen. En dat je dit collectief voor al jouw medewerkers afspreekt.

 

  • Heb je bij ons een middelloonregeling? Dan kun je het opbouwpercentage misschien verhogen

    Je betaalt ons elke maand een bedrag voor de opbouw van extra ouderdomspensioen. Het opbouwpercentage bepaalt hoeveel pensioen jouw werknemers opbouwen. Is het opbouwpercentage in jouw pensioenregeling nu lager dan 1,875%? Dan kun je deze verhogen. Stel: het opbouwpercentage is standaard 1,750%. Dan kun je ervoor zorgen dat jouw werknemers maximaal 0,125% extra pensioen opbouwen. In totaal bouwen jouw werknemers dan 1,875% pensioen op. Bekijk laag 2 van jouw Pensioen 1-2-3 voor een voorbeeldberekening over het opbouwpercentage.

  • Heb je bij ons een beschikbare premieregeling? Dan kun je misschien extra kapitaal opbouwen voor jouw werknemers

    Je kunt misschien extra pensioenkapitaal opbouwen voor jouw werknemers. De staffel die je volgt, kun je misschien verhogen. Dat is afhankelijk van de afspraken die jij als werkgever óf de werkgeversorganisatie maakte met werknemersorganisaties. Door te beleggen, proberen wij ervoor te zorgen dat het kapitaal groeit. Wij kopen later pensioen van dit kapitaal. Jouw werknemers weten vooraf dus niet hoeveel extra ouderdomspensioen ze later van ons krijgen. Ook kunnen jouw werknemers zelf extra ouderdomspensioen opbouwen.

Jouw werknemers kunnen ook zelf extra ouderdomspensioen bij ons afsluiten.

Volgens de wet mag jouw werknemer elk jaar belastingvrij een bedrag aan pensioen opbouwen. Dit noemen we fiscale ruimte. Jouw werknemer mag zelf extra pensioen opbouwen. Voorwaarde is wel dat een werknemer fiscale ruimte heeft om belastingvrij extra pensioen op te bouwen. Op MijnPGBpensioen kan jouw werknemer berekenen hoeveel extra pensioen het kan opbouwen en wat dat kost. Klik hier voor meer informatie.

Zo regel je extra ouderdomspensioen voor jouw werknemers

Ben je geïnteresseerd in de opbouw van extra ouderdomspensioen voor jouw werknemers? Neem dan contact met ons op. Dan berekenen wij de kosten voor je. Ook leggen we uit wat de voorwaarden zijn.

Je kunt ons bellen op: 020 541 83 00
Of je mailt ons via: relatiebeheer@pensioenfondspgb.nl