Canon van Pensioenfonds PGB

Pensioenfonds PGB is de afgelopen jaren veranderd van een puur grafisch pensioenfonds in een fonds dat ook werknemers en werkgevers uit 15 andere sectoren bedient. Dat roept de vraag op wat voor pensioenfonds we zijn.
 
Je vindt het antwoord in de Canon van PGB.

In de Canon zijn we teruggegaan in de tijd. Vanuit het idee dat het verleden ons fundament is, en dat we – als organisatie - worden gevormd door de dingen die we meemaken en de manier waarop we omgaan met maatschappelijke veranderingen. Als je met ons mee terugkijkt, dan zie je hoe we ons hebben ontwikkeld tot het pensioenfonds dat we nu zijn. En waarom we het belangrijk vinden vooruit te kijken naar de toekomst.

De manier waarop we ons verhaal vertellen, maakt ook al duidelijk wie we van oudsher zijn: een pensioenfonds van verhalenvertellers. Drukkers van kranten, boeken en ander papierwerk. Vormgevers, journalisten en reclamemakers. Mensen die een verhaal kunnen vertellen in woorden en beelden. Vakmensen, die met beide benen in de samenleving staan en meebewegen met de tijd.

Digitale canon

In de digitale Canon van PGB wordt ons verhaal verteld aan de hand van 5 tijdperken. Van het heden en de toekomst terug in de tijd naar de oorsprong van het pensioenfonds. In elk tijdperk vind je thematische ‘vensters’ met interviews, filmpjes, infografieken, foto’s en achtergronden. Over gebeurtenissen in die tijd, maar vooral over pensioen natuurlijk. Daar zijn we een pensioenfonds voor.

Lees hier de Canon van Pensioenfonds PGB.

Idee?

De Canon van PGB kent vele verhalen. Maar er kunnen altijd verhalen bij. Heb je een goed idee?