Ik ontvang wezenpensioen

Je krijgt elke maand pensioen van ons. Het is belangrijk om te weten hoe jouw pensioen ervoor staat. En om te weten wat wij voor jou regelen. En wat jij zelf nog eventueel moet regelen. Zoals een studieverklaring.

Bekijk hier de algemene informatie over het ontvangen van pensioen, zoals de betaaldata. 

Bekijk al jouw post op MijnPGBpensioen

Je logt in met DigiD. Op MijnPGBpensioen kun je ook jouw persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen.

Tot wanneer krijg ik wezenpensioen? 
Je krijgt wezenpensioen totdat je 21 jaar wordt. Daarna kun je tot je 27e ook nog wezenpensioen krijgen. Je moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent 21 of ouder maar jonger dan 27 jaar en;
 • Je gaat naar school of volgt een (beroeps)opleiding en;
 • De studiebelasting is aantoonbaar minimaal 18 uur per week.


Wij controleren bij DUO of je studeert  
Jaarlijks vragen wij aan het begin van het nieuwe studiejaar jouw studiegegevens op bij DUO. Dit doen wij ook vlak voordat je 21 jaar wordt. Volg je een fulltime opleiding? Dan blijf je jouw wezenpensioen ontvangen. Volg je een deeltijdopleiding? Dan krijgen wij niet van DUO de studiebelasting door. Wij vragen je dan om een studieverklaring in te vullen. Je krijgt daar jaarlijks uiterlijk in september een brief over. Of als je 21 wordt in de maand voor je verjaardag. Je vindt de studieverklaring ook hier.

Goed om te weten: Stop je tussentijds met studeren? Dan krijg je wezenpensioen tot het einde van het studiejaar. Het wezenpensioen stopt dan per 1 oktober.

Kies voor de voordelen van digitale post

 • Je post overzichtelijk en veilig bij elkaar
 • Je krijgt een e-mail als er post voor je klaarstaat
 • Voorkom onnodig papierwerk
 • En je helpt het milieu. Ook dat doen we voor elkaar!

 

Veelgestelde vragen

 • Hoe verander ik mijn rekeningnummer?

  Dat kan op 2 manieren:

  1. Je verandert jouw rekeningnummer op MijnPGBpensioen
   Dan log je hier in met jouw DigiD. Nadat je inlogt, klikt je rechtsboven op jouw naam. Vervolgens klik je op 'Persoonlijke gegevens en voorkeuren'. Hier klik je onder 'Bankgegevens' op 'Rekeningnummer aanpassen'.

  2. Je geeft jouw nieuwe rekeningnummer door via de e-mail
   Om jouw rekeningnummer aan te passen kun je ook een kopie van jouw bankpas of rekeningafschrift sturen. Hierop moeten jouw naam en rekeningnummer goed leesbaar zijn. Vermeld je ook jouw relatienummer in je e-mail? Dan passen wij jouw rekeningnummer voor je aan.