Trouwen

Je gaat trouwen of je partnerschap registreren, of je hebt dit al gedaan. Gefeliciteerd! Je hoeft jouw partner niet bij ons aan te melden. Dat doet de gemeente namelijk voor je. Het is wel een mooi moment om stil te staan bij jouw pensioen.

Als je gaat trouwen, is het belangrijk dat je nadenkt over jouw pensioen.

Bouw je pensioen bij ons op?
Dan kun je ervoor kiezen om iets extra's te regelen voor jouw partner:

  1. Wil je extra pensioen opbouwen voor je partner?
  2. Wil je Anw-pensioen verzekeren voor je partner? 

Bouwde je pensioen bij ons op?
Als je gaat trouwen hoef je niets aan ons door te geven. Jouw partner heeft automatisch recht op het partnerpensioen dat jij eventueel hebt opgebouwd. Wil je weten hoeveel je partner krijgt als je overlijdt? Klik dan hier.

Woon je in het buitenland?

Je moet jouw partner zélf aanmelden als je in het buitenland woont. Je meldt jouw partner aan met een kopie van jullie trouwakte of een uittreksel van de gemeente. Geef je ook meteen jouw registratienummer door? Dan melden wij je partner aan.

Je stuurt jouw trouwakte op als scan naar: ks@pensioenfondspgb.nl. Of je stuurt een kopie van de akte per post. Je vindt ons adres op de service & contactpagina.

 

Ga je trouwen? Dan hoef je dat niet aan ons door te geven. Er verandert niets aan het pensioen dat je van ons krijgt. Jij en jouw nieuwe partner waren nog niet samen toen je met pensioen ging. Daarom krijgt jouw partner geen pensioen van ons als je overlijdt.

Let op: Jouw AOW gaat wél omlaag als je gaat trouwen. Mensen die alleen wonen, krijgen namelijk meer AOW dan mensen die met hun partner in één huis wonen. Bekijk hier de AOW-bedragen.