Jouw pensioen naar Pensioenfonds PGB

Werknemers van Bunge Loders Croklaan bouwen vanaf 1 maart 2022 pensioen op bij Pensioenfonds PGB. Het vorige pensioenfonds De Fracties draagt vanaf 1 juli 2022 ook alle opgebouwde pensioenen aan Pensioenfonds PGB over. De toezichthouder DNB (De Nederlandsche Bank) is akkoord. De overgang per 1 juli 2022 gaat daarmee definitief door.  Wij kijken ernaar uit om goed te zorgen voor jouw pensioen. Ook begrijpen we het als je nog vragen hebt over de overstap en over hoe jouw pensioen er bij ons uitziet. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.
 • Waarom de overstap naar Pensioenfonds PGB?

  Voor pensioenfonds De Fracties werd het steeds uitdagender om een goed pensioen te regelen voor alle deelnemers en gepensioneerden. De uitvoeringskosten waren relatief hoog. Omdat Pensioenfonds PGB groter is dan Pensioenfonds De Fracties krijgen deelnemers, ex-deelnemers en gepensioneerden een betere service en zijn er meer beleggingsmogelijkheden. Door de grootte van Pensioenfonds PGB is het pensioen toekomstbestendiger en is de kans op een goed pensioen groter na de overgang. Ook op pensioenfondsdefracties.nl vind je informatie.

 • Wat voor fonds is Pensioenfonds PGB?

  Pensioenfonds PGB bestaat al vanaf 1953. In de eerste jaren sloten zich vooral bedrijven aan die verwant zijn aan de grafische sector. In de jaren daarna kwamen er ook andere sectoren bij, waaronder de baggeraars, zeevissers, de bloemen- en plantengroothandel en de reisbranche.  We verzorgen inmiddels de pensioenen voor 16 verschillende sectoren. Door die groei behalen we kostenvoordelen en zijn er meer mogelijkheden om te beleggen. Pensioenfonds PGB is een fonds met op dit moment (maart 2022) ca. 440.000 deelnemers en ruim € 34,8 miljard aan belegd vermogen.

  Wil je meer weten over ons? Neem dan eens hier een kijkje.

 • Hoe is de financiële situatie van Pensioenfonds PGB?

  Aan de dekkingsgraad zie je hoe wij er financieel voor staan. De dekkingsgraad is de verhouding tussen ons vermogen en de pensioenen die we moeten uitbetalen. Is de dekkingsgraad 100%? Dan is er precies genoeg geld om de pensioenen uit te betalen. Maar van de overheid moeten pensioenfondsen een buffer hebben. Een hoge dekkingsgraad is dus belangrijk. Onze actuele dekkingsgraad vind je hier

 • Hoe bouw ik vanaf 1 maart 2022 pensioen op bij Pensioenfonds PGB?

  Jouw werkgever betaalt iedere maand voor jouw pensioen. Dat was al zo bij Pensioenfonds De Fracties en dat is bij ons ook zo. Zo bouw je pensioen op voor jouw oude dag: het ouderdomspensioen. Dit pensioen is een aanvulling op de AOW. Dat is de uitkering die je later van de overheid krijgt.

  Je kreeg in mei 2022 de eerste informatie van ons over je pensioenregeling.

 • Wanneer krijg ik meer informatie van Pensioenfonds PGB?

  Ben je werknemer?
  Dan kreeg je in mei 2022 persoonlijk bericht van ons om je hartelijk welkom te heten. We stelden ons toen aan je voor. En je las welke informatie je verder in 2022 kunt verwachten.

  Ben je uit dienst of gepensioneerd?
  Dan krijg je in juli 2022 de eerste welkomstcommunicatie van Pensioenfonds PGB. Meer informatie over de overgang vind je op pensioenfondsdefracties.nl.

 • Ik ben gepensioneerd. Wanneer krijg ik mijn pensioen?

  Jouw pensioen bij Pensioenfonds PGB wordt elke maand rond de 19e aan je overgemaakt. Valt de 19e in het weekend? Dan betalen wij je pensioen de vrijdag ervoor. Dit zijn de dagen waarop we je pensioen in 2022 overmaken:

  Dinsdag 19 juli

  Vrijdag 19 augustus

  Maandag 19 september

  Woensdag 19 oktober

  Vrijdag 18 november

  Maandag 19 december