Hoe wil jij dat we voor jouw pensioen beleggen?

Je hebt pensioen bij ons staan of je ontvangt pensioen van ons. In beide gevallen wil je graag een zo waardevast mogelijk pensioen, nu of in de toekomst. Als pensioenfonds beleggen we om jouw pensioen te laten groeien.

We toetsen regelmatig of hoe we beleggen nog past bij jouw situatie en wensen. We onderzoeken dit samen met Onderzoeksbureau IG&H. Hiervoor hebben we je hulp echt nodig. We doen dit voor elkaar!

14 november 2023

De hoogte van jouw pensioen kan veranderen
Jouw pensioen beweegt. Zeker met de komst van de nieuwe pensioenwet. Het kan omhooggaan als het goed gaat met de economie, maar kan ook iets omlaaggaan als het slechter gaat. Hoe snel jouw pensioen stijgt of daalt, hangt onder andere af van hoeveel risico we nemen met beleggen. Dat bepaalt ook de kans of we de pensioenen kunnen verhogen in de toekomst. Vind jij zekerheid belangrijk? Of zeg je: Pensioenfonds PGB mag best een verantwoord risico lopen met beleggen, met de kans op een hoger pensioen?

Rond 21 november ontvang je een uitnodiging voor het onderzoek per post of e-mail
Daarmee help je iedereen die bij ons pensioen heeft staan of van ons krijgt, én het is interessant voor jezelf, want hierdoor:

  • kun je aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn;
  • en kunnen wij bepalen hoe we de pensioenen het beste kunnen beleggen.

Gemakkelijk en snel
Het maakt niet uit hoeveel je van pensioen weet, of je net aan je eerste baan begint of al van je pensioen geniet. De vragen zijn kort en duidelijk. Je kunt ze in ongeveer 10 minuten beantwoorden.

Natuurlijk is het onderzoek anoniem en worden jouw gegevens vertrouwelijk verwerkt.

We delen de uitkomsten van het onderzoek met je
Die vind je begin 2024 op onze website en in onze nieuwsbrief. Daar houden we je ook op de hoogte van wat we met de uitkomsten doen. En wat dat betekent voor iedereen bij ons pensioenfonds, dus ook voor jou.

Wil je meer weten over het onderzoek?
Bekijk dan hier onze pagina met veelgestelde vragen en antwoorden. Of bekijk de video waarin bestuursvoorzitter Jochem Dijckmeester en accountmanager Marc Smellink uitleggen waarom het voor jouw pensioen zo belangrijk is om mee te doen aan het onderzoek.