Reactie Pensioenfonds PGB op de Russische inval in Oekraïne

Pensioenfonds PGB is geschokt door de vernietigende inval van Rusland in Oekraïne en leeft mee met alle mensen die hierdoor worden getroffen. Het bestuur heeft in de afgelopen periode meerdere malen gesproken over de zorgelijke situatie in Oekraïne en over onze Russische beleggingen.

11 maart 2022

Geen Russische staatsobligaties, gering aantal beleggingen
Pensioenfonds PGB belegt niet in Russische staatsobligaties. Mede als gevolg van ons duurzaam beleggingsbeleid, met onder meer aandacht voor milieuvervuiling, klimaatverandering en corruptie, waren onze aandelenposities in Rusland al gering. Op dit moment bedragen onze Russische beleggingen 0,13% van ons belegd vermogen. Aangescherpte sanctiemaatregelen en de sluiting van de beurs in Moskou maken dat de verhandelbaarheid van die beleggingen zeer beperkt is. We onderzoeken of en hoe we op een verantwoorde manier onze Russische beleggingen kunnen afbouwen zodra de markten daar de mogelijkheid toe geven. Daarbij houden we het effect ervan voor onze deelnemers goed in de gaten.

We blijven de situatie nauwgezet volgen
Als bestuur houden we de ontwikkelingen scherp in de gaten. We volgen nauwlettend de gevolgen van de onzekerheid op de financiële markten voor onze beleggingen. Daarbij zien wij op dit moment nog voldoende ruimte om ons beleggingsbeleid uit te voeren in het belang van al onze deelnemers.