Het nieuwe pensioen: hoe staat het ermee?

De minister heeft op 6 oktober laten weten dat er meer tijd nodig is voor de uitwerking van de nieuwe wet en dat de beoogde ingangsdatum 1 januari 2023 niet wordt gehaald.

21 oktober 2022

De ingangsdatum van de nieuwe wet is uitgesteld naar 1 juli 2023
Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen klaar zijn voor de nieuwe regels voor pensioen. Dat is niet veranderd. Maar als sociale partners (vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers) en pensioenfondsen er al eerder klaar voor zijn, kunnen zij ook eerder al overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel. De Tweede Kamer gaat de komende periode verder met de behandeling van de wet. Daarna volgt nog de behandeling in de Eerste Kamer. Gaan de Tweede Kamer en de Eerste Kamer akkoord? Dan gaan de nieuwe pensioenregels naar verwachting per 1 juli 2023 in.

Bekijk onze speciale themapagina over het nieuwe pensioen
Wil je meer weten over het nieuwe pensioen? Wij houden je via onze themapagina Het Nieuwe Pensioen en onze digitale nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen over de nieuwe regels. De nieuwe wet is nog in behandeling en kan dus nog veranderen. Dat betekent dat de informatie op deze pagina nog kan veranderen.

Wil je op de hoogte blijven?
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Geef daar je communicatievoorkeuren door. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie mist over het nieuwe pensioen.