Waardeoverdracht

Je kunt het pensioen dat je ergens anders hebt opgebouwd, meenemen naar ons. Dit noemen we pensioen waardeoverdracht. Je kunt jouw pensioen bij ons ook meenemen naar een andere pensioenuitvoerder.

Jouw pensioen meenemen naar ons

Heb je ergens anders pensioen opgebouwd via jouw vorige werkgever(s)? Dan kun je dit pensioen meenemen naar ons. We noemen dat waardeoverdracht.

Let op: je kan alleen pensioen naar ons meenemen als onze dekkingsgraad hoger is dan 100%. Is onze dekkingsgraad lager dan 100%? Je kunt wel een voorstel aanvragen. Wij nemen deze dan in behandeling zodra onze dekkingsgraad weer boven de 100% is. Bekijk hier de actuele stand van de dekkingsgraad. 

 • Wanneer is het verstandig om jouw pensioen mee te nemen?

  Of het verstandig is om jouw pensioen mee te nemen, hangt af van jouw vorige pensioenregeling. En van jouw persoonlijke situatie en wensen. Bijvoorbeeld omdat je wilt dat jouw pensioen op één plek staat. Maar soms zijn er ook nadelen. Bij jouw keuze kun je letten op het volgende:

  Wat zijn de verschillen tussen jouw oude en nieuwe pensioenregeling?
  Elke pensioenregeling is verschillend. Daarom is het belangrijk dat je jouw oude en nieuwe pensioenregeling met elkaar vergelijkt. Je kan op deze punten letten:

  • Wanneer kun je met pensioen?
  • Welke keuzes kun je maken als je met pensioen gaat?
  • Wat is er geregeld voor jouw partner als je overlijdt?
  • Loop je in jouw vorige regeling beleggingsrisico?
  • Wordt jouw pensioen elk jaar verhoogd (indexatie)?
  • Hoe hoog is de dekkingsgraad van jouw oude en nieuwe pensioenuitvoerder? Hier vind je informatie over onze dekkingsgraad.

  Vind je het lastig om een keuze te maken?
  Dat snappen wij. Goed te weten: wij helpen je graag.  Je kunt ons bellen op 020 541 82 00 of mailen via ks@pensioenfondspgb.nl om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Laat je ons dan ook weten of je met ons wilt bellen of dat je ons graag wilt bezoeken? Wij maken dan graag een afspraak met je.

 • Zo neem je jouw pensioen mee

  Stap 1 : Je vraagt ons om een voorstel
  Je logt met jouw DigiD in op MijnPGBpensioen. Nadat je bent ingelogd vind je onderaan het kopje ‘Wil je jouw vorige pensioen meenemen?’. Hier klik je op 'Regel het nu’. Hier geef je aan bij welke pensioenuitvoerder(s) je pensioen hebt opgebouwd en wat jouw polis-/ registratienummer daar is. Je vraagt per pensioenuitvoerder een voorstel op.

  Stap 2: Wij nemen contact op met jouw oude pensioenfonds of -verzekeraar
  Wij vragen jouw oude pensioenuitvoerder om de waarde van jouw opgebouwde pensioen. Soms duurt het even voordat wij antwoord krijgen.

  Stap 3: Je krijgt een voorstel van ons
  Als wij antwoord hebben, rekenen wij uit hoeveel pensioen je bij ons kunt krijgen voor de waarde van jouw pensioen bij jouw oude pensioenuitvoerder. Je krijgt dan een voorstel van ons. Op basis van dit voorstel kun je beslissen of je ervoor kiest om jouw pensioen mee te nemen.

  Stap 4: Je geeft het aan ons door of je akkoord gaat
  Heb je jouw keuze gemaakt? Dan vul je het formulier bij het voorstel in. En je zet jouw handtekening. Heb je een partner? Dan zet jouw partner ook een handtekening. Daarna stuur je het voorstel aan ons terug.

  Stap 5: Je krijgt een brief als jouw waardeoverdracht klaar is
  Ga je akkoord met ons voorstel? Dan nemen wij contact op met jouw oude pensioenuitvoerder(s). Die maakt dan de waarde van jouw pensioen aan ons over. Zodra wij de overdracht van jouw pensioen hebben verwerkt, krijgt je een brief van ons.

Jouw pensioen meenemen naar een andere pensioenuitvoerder
Bouw je geen pensioen meer bij ons op? Dan kun je jouw pensioen bij ons ook meenemen naar een andere pensioenuitvoerder. Je krijgt dan later geen pensioen meer van ons, maar van jouw andere pensioenuitvoerder. Je vraagt deze waardeoverdracht aan bij jouw nieuwe pensioenuitvoerder.

Let op: Wij kunnen alleen een voorstel aan jouw nieuwe pensioenuitvoerder sturen als onze dekkingsgraad hoger is dan 100%. Is onze dekkingsgraad lager dan 100%? Vraag dan wel een voorstel aan bij jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Wij sturen dit voorstel dan op zodra onze dekkingsgraad weer boven de 100% is. Bekijk hier de actuele stand van de dekkingsgraad. 

 • Heb je een klein pensioen van €2 tot € 592,51 bruto per jaar?

  En bouw je geen pensioen meer bij ons op? Dan dragen wij jouw pensioen automatisch over naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Je hoeft daarvoor niets te doen. Zo zorgen we ervoor dat jouw pensioen bij ons en het pensioen dat je bij jouw nieuwe pensioenuitvoerder opbouwt straks onder één dak staan. Zodra de automatische overdracht van jouw pensioen wordt uitgevoerd, krijg je een brief van ons. En zodra de automatische overdracht is afgerond, krijg je daarover bericht van jouw nieuwe pensioenuitvoerder.

 • Heb je een klein pensioen en (nog) geen nieuwe pensioenuitvoerder?

  Ook dan hoef je niets te doen. Wij controleren dan namelijk in een periode van 5 jaar of je (alsnog) een nieuwe pensioenuitvoerder hebt.

  Als wij in die periode een pensioenuitvoerder vinden, maken we alsnog jouw pensioen automatisch over naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Heb je na 5 jaar nog geen nieuwe pensioenuitvoerder? Dan blijft jouw pensioen bij ons staan.