Verbeteringen in onze solidaire premieregeling

Het bestuur van Pensioenfonds PGB kijkt steeds of de overgang naar het nieuwe pensioen evenwichtig is voor onze deelnemers. Zodat we op tijd kunnen bijsturen als dat nodig is. Zo kwam het bestuur tot 2 verbeteringen in de solidaire premieregeling. Je las er wellicht onlangs meer over in het vakblad Pensioen Pro. Hieronder zetten we de verbeteringen op een rij: 

17 juni 2024

Verbetering 1: we verhogen het beleggingsrisico voor jongeren

Dit leidt tot een hoger verwacht pensioen. Jongeren kunnen meer risico dragen omdat er nog genoeg tijd is om te herstellen van eventuele negatieve rendementen. En ze hebben genoeg tijd voor het behalen van goede beleggingsresultaten in de toekomst. Ook bleek uit ons risicopreferentieonderzoek dat jongeren bereid zijn om dit risico te nemen en te dragen. 

Verbetering 2: we verdelen een deel van het vermogen anders 

Door deze nieuwe verdeling krijgen deelnemers en slapers tussen 40 en 68 jaar een hoger verwacht pensioen. In het nieuwe pensioen gaat deze groep er naar verwachting bij invaren het minst op vooruit of zelfs op achteruit. Door deze verbetering wordt de verdeling van het pensioenvermogen evenwichtiger.

Je leest meer in de brochure
Sectoren en een gedeelte van de vrijwillig aangesloten werkgevers* ontvingen kort geleden onze brochure over de verbeteringen in de solidaire premieregeling. Hierin staat wat er precies verandert, wat dit betekent voor deelnemers en slapers en wat ze kunnen doen.

Wil je meer weten over de verbeteringen?
Bekijk dan de brochure 2 verbeteringen in de solidaire premieregeling. 

Heb je naar aanleiding hiervan vragen?
Neem dan contact op met je accountmanager. Of neem contact op met onze afdeling relatiebeheer via 020 541 83 00 of relatiebeheer@pensioenfondspgb.nl.

 

*Heb jij nog geen Wtp-portaal? Of zie je de links ‘Mijn transitie’ en ‘Dashboard’ niet op jouw Wtp-portaal? Dan kreeg je de brochure (nog) niet.