Wat doet Pensioenfonds PGB en wat moet ik doen?

We zijn samen op weg naar het nieuwe pensioen en vinden het belangrijk dat we stap voor stap samen optrekken. Gedurende deze weg blijven wij je ondersteunen en helpen. Zodat sociale partners goed onderbouwd kunnen kiezen voor een nieuwe pensioenregeling.

Hoe trekken we samen op?

In de laatste maanden van 2022 informeerden wij je over ons concept-productaanbod. Bekijk hier het concept-aanbod en de keuzes die jij hebt. Dit aanbod toetsen wij bij onze werkgevers en sociale partners in de sectoren om vervolgens te komen tot een definitief-aanbod in het 2e kwartaal van 2023. Op basis van dit aanbod maak jij als werkgever of sector definitieve keuzes over de nieuwe pensioenregeling. Hierna gaan we samen aan de slag met het concept-transitieplan. 

  • Ben je een werkgever in een verplicht aangesloten sector?

    Dan maken de sociale partners in jouw sector het transitieplan. Daarin lichten zij de afwegingen en keuzes toe over de nieuwe pensioenregeling die de sector gekozen heeft. En wat er moet gebeuren voor de overgang van de huidige pensioenregeling naar de nieuwe pensioenregeling. Wij ondersteunen de sociale partners bij het maken van deze keuzes.

  • Ben je een werkgever die vrijwillig een regeling bij ons heeft?

    Dan maak je dit transitieplan zelf. Daarin licht je als werkgever de afwegingen en keuzes toe over de nieuwe pensioenregeling die jij gekozen hebt. En wat er moet gebeuren voor de overgang van de huidige pensioenregeling naar de nieuwe pensioenregeling. Wij kunnen jou helpen en ondersteunen bij het maken van deze keuzes.

Je leest hieronder wie wat in grote lijnen doet.

 

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 541 83 00. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur. Of stuur een e-mail naar: relatiebeheer@pensioenfondspgb.nl. Je kunt ook je vraag sturen via het contactformulier.