Aanmelden

Omzetting pensioenpotjes

​Vanaf 1 januari 2020 leggen wij uw pensioen op een andere manier vast. Daardoor wordt het voor u een stuk overzichtelijker.

 Bekijk onderstaand filmpje over de omzetting van pensioenpotjes

 


Van 2 of 3 pensioenpotjes naar 1 pensioenpotje met rekenleeftijd 68

Om te bepalen hoeveel pensioen u kunt opbouwen, berekenen we uw pensioen aan de hand van een rekenleeftijd. Deze leeftijd wordt bepaald door de overheid en is in de afgelopen jaren aangepast.

Hierdoor heeft u bij ons misschien 2 of 3 pensioenpotjes opgebouwd met verschillende rekenleeftijden. De bedragen van deze potjes zag u tot nu toe ook op uw pensioenoverzicht terug. Die verschillende bedragen maakten het misschien lastig voor u om te zien hoeveel pensioen u later kunt krijgen. Ook zorgde dit bij ons voor extra administratie en kosten. Daarom zetten we op 1 januari 2020 alle pensioenpotjes om naar 1 potje met rekenleeftijd 68 jaar. Daarmee berekenen we uw pensioen alsof u met pensioen gaat op 68 jaar. Dit is niet de leeftijd waarop u standaard pensioen van ons krijgt.

 

U krijgt uw pensioen standaard vanaf uw AOW-leeftijd
Uw pensioen krijgt u bij ons standaard vanaf de maand waarin u voor het eerst AOW krijgt. Dat was al zo en dat blijft zo. U kunt er ook nog steeds voor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Nieuw is dat u uw pensioen op AOW-leeftijd voortaan ook op uw pensioenoverzicht ziet. Wel zo overzichtelijk voor u.

 

Goed om te weten
- U raakt door de omzetting van de pensioenpotjes geen pensioen kwijt.
- U kunt bij ons nog steeds eerder of later met pensioen gaan.
- Op uw pensioenoverzicht en op mijnpgbpensioen.nl ziet u welk pensioen u kunt krijgen.

 

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag. Lees hier ons antwoord op de veelgestelde vragen. U kunt ons ook bellen op 020 541 82 00 of mailen via ks@pensioenfondspgb.nl.