Aanmelden

Omzetting pensioenpotjes

​Vanaf 1 januari 2020 leggen wij jouw pensioen op een andere manier vast. Daardoor wordt het voor jou een stuk overzichtelijker.

 Bekijk onderstaand filmpje over de omzetting van pensioenpotjes

 


Van 2 of 3 pensioenpotjes naar 1 pensioenpotje met rekenleeftijd 68

Om te bepalen hoeveel pensioen je kunt opbouwen, berekenen we jouw pensioen aan de hand van een rekenleeftijd. Deze leeftijd wordt bepaald door de overheid en is in de afgelopen jaren aangepast.

Hierdoor heb je bij ons misschien 2 of 3 pensioenpotjes opgebouwd met verschillende rekenleeftijden. De bedragen van deze potjes zag je tot nu toe ook op jouw pensioenoverzicht terug. Die verschillende bedragen maakten het misschien lastig voor je om te zien hoeveel pensioen u later kunt krijgen. Ook zorgde dit bij ons voor extra administratie en kosten. Daarom zetten we op 1 januari 2020 alle pensioenpotjes om naar 1 potje met rekenleeftijd 68 jaar. Daarmee berekenen we jouw pensioen alsof je met pensioen gaat op 68 jaar. Dit is niet de leeftijd waarop je standaard pensioen van ons krijgt.

 

Je krijgt jouw pensioen standaard vanaf jouw AOW-leeftijd
Jouw pensioen krijg je bij ons standaard vanaf de maand waarin je voor het eerst AOW krijgt. Dat was al zo en dat blijft zo. Je kunt er ook nog steeds voor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Nieuw is dat je jouw pensioen op AOW-leeftijd voortaan ook op jouw pensioenoverzicht ziet. Wel zo overzichtelijk voor je.

 

Goed om te weten
- Je raakt door de omzetting van de pensioenpotjes geen pensioen kwijt.
- Je kunt bij ons nog steeds eerder of later met pensioen gaan.
- Op jouw pensioenoverzicht en op mijnpgbpensioen.nl ziet u welk pensioen u kunt krijgen.

 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag. Lees hier ons antwoord op de veelgestelde vragen. Je kunt ons ook bellen op 020 541 82 00 of mailen via ks@pensioenfondspgb.nl.