Aanmelden

Dit doet het pensioenfonds

Wij beheren het pensioengeld van jouw werknemers en informeren hen daarover.


 

Dit gebeurt er met de pensioenpremie
Je betaalt (samen met jouw werknemers) premie voor de opbouw van het pensioen van jouw werknemers. Wij houden precies bij hoeveel pensioen(kapitaal) jouw werknemers opbouwen.

Jouw werknemers kunnen met hetzelfde bedrag in 2021 iets minder kopen dan vorig jaar. Dat komt omdat geld elk jaar een beetje minder waard wordt. Dat heet inflatie. Daarom beleggen wij het pensioengeld van jouw werknemers om het pensioen mee te laten groeien met de inflatie. Zo proberen we ervoor te zorgen dat het pensioen later nog even veel waard is. Dit heet een waardevast pensioen.


Het uiteindelijke pensioen van jouw werknemers bestaat namelijk maar voor een deel uit het geld dat (je samen met) jouw werknemers betaalt. Het andere deel komt uit ons beleggingsrendement.

Als jouw werknemer later met pensioen gaat, krijgt hij/zij ouderdomspensioen van ons. Als jouw werknemer overlijdt, stopt dit pensioen. Heeft hij of zij ook partnerpensioen bij ons? Dan krijgt zijn/haar partner dit pensioen van ons als je overlijdt.


 

Zo informeren wij jouw werknemers over hun pensioen
Jouw werknemers krijgen elk jaar een pensioenoverzicht van ons waarin staat hoeveel pensioen(kapitaal) ze al hebben opgebouwd.

Verder informeren wij jouw werknemers op deze momenten:

als ze pensioen bij ons gaan opbouwen;
als ze zijn gescheiden;
als ze bij ons stoppen met pensioen opbouwen;
als ze bijna met pensioen gaan;
als jouw pensioenregeling verandert.


 

Het is belangrijk dat je jouw werknemers ook zélf informeert over hun pensioen. Bijvoorbeeld als er iets verandert in hun leven.