Aanmelden

Dit doet het pensioenfonds

Wij beheren het pensioengeld van uw werknemers en informeren hen daarover.


 

Dit gebeurt er met de pensioenpremie
U betaalt (samen met uw werknemers) premie voor de opbouw van het pensioen van uw werknemers. Wij houden precies bij hoeveel pensioen(kapitaal) uw werknemers opbouwen.

Uw werknemers kunnen met hetzelfde bedrag in 2020 iets minder kopen dan vorig jaar. Dat komt omdat geld elk jaar een beetje minder waard wordt. Dat heet inflatie. Daarom beleggen wij het pensioengeld van uw werknemers om het pensioen mee te laten groeien met de inflatie. Zo proberen we ervoor te zorgen dat het pensioen later nog even veel waard is. Dit heet een waardevast pensioen.


Het uiteindelijke pensioen van uw werknemers bestaat namelijk maar voor een deel uit het geld dat (u samen met) uw werknemers betaalt. Het andere deel komt uit ons beleggingsrendement.

Als uw werknemer later met pensioen gaat, krijgt hij/zij ouderdomspensioen van ons. Als uw werknemer overlijdt, stopt dit pensioen. Heeft hij of zij ook partnerpensioen bij ons? Dan krijgt zijn/haar partner dit pensioen van ons als u overlijdt.


 

Zo informeren wij uw werknemers over hun pensioen
Uw werknemers krijgen elk jaar een pensioenoverzicht van ons waarin staat hoeveel pensioen(kapitaal) ze al hebben opgebouwd.

Verder informeren wij uw werknemers op deze momenten:

als ze pensioen bij ons gaan opbouwen;
als ze zijn gescheiden;
als ze bij ons stoppen met pensioen opbouwen;
als ze bijna met pensioen gaan;
als uw pensioenregeling verandert.


 

Het is belangrijk dat u uw werknemers ook zélf informeert over hun pensioen. Bijvoorbeeld als er iets verandert in hun leven.