Aanmelden

Overzicht

31 mei 2021

Laat uw partner niet in de steek

Weet u wat er voor uw partner is geregeld als u overlijdt?

27 januari 2021

Zowel natte voeten als droogte voorkomen

Hoe werken de financiën van een pensioenfonds? Ons nieuwe bestuurslid Edwin de Jong trekt een vergelijking met de waterhuishouding in Nederland.

05 november 2020

In gesprek over onze beleggingen

Jongeren van politieke partijen vroegen mij om samen met andere pensioenfondsvertegenwoordigers in gesprek te gaan over MVB. Dat doe ik graag.

30 juli 2020

Klankborden maar!

​Het verantwoordingsorgaan binnen een pensioenfonds is een merkwaardig en ook nagenoeg onbekend fenomeen. Wat mij betreft komt daar verandering in.

09 juli 2020

Na twaalf jaar praten is er een nieuw pensioen

Het is augustus 2008. Terwijl de Britse band Editors het Lowlands-festival afsluit, is er nog weinig te merken van de verandering die op ons afkomt.

14 mei 2020

Durven innoveren

Sinds kort ben ik bestuurslid bij Pensioenfonds PGB. Dat ik in deze tijd van veranderingen in pensioen praktijk en wetenschap met elkaar kan verbinden

09 april 2020

Andere tijden

Alle signalen wijzen erop dat we ons klaar moeten maken voor een lange periode waarin we ons aan moeten passen aan een nieuwe werkelijkheid. 

13 maart 2020

Thuisblijven om coronavirus

Over hoe we "de winkel open houden”, de onrust op de financiële markten en klaar blijven staan om uw vragen te beantwoorden.

29 januari 2020

Goede voornemens

Mijn vorige column heeft veel reacties opgeleverd. Ik heb naar aanleiding van de reacties mijn eigen column meteen nog eens teruggelezen.

12 december 2019

Rust aan het ‘pensioenfront’

Zo vlak voor de feestdagen kijk ik terug op een jaar waarin veel is gebeurd op het gebied van pensioen.

 PGB - BlogArchief

Columnarchief