Aanmelden

Overzicht

11 september 2019

Alle seinen staan op rood!

Het is een noodkreet van de gezamenlijke pensioenfondsen, waaronder ook Pensioenfonds PGB.

23 juli 2019

Een haar in de soep

De daling van de rente en verandering van de financiële spelregels maken de pensioenpuzzel lastiger.

07 mei 2019

Gesprekken aan de keukentafel

​In een eerdere column heb ik al eens melding gemaakt van de bedrijfsbezoeken die ik afleg en de gesprekken die ik voer met werkgevers en deelnemers.

15 maart 2019

De Britten zeggen weer 'nee'

Voor de zoveelste keer zei het Britse parlement met een grote meerderheid ‘NO!’.

28 januari 2019

Als het niet anders kan

Januari is voor mij als pensioenfondsbestuurder altijd een spannende maand. In deze maand maken wij namelijk de balans op over het jaar ervoor.

26 november 2018

Gemiste kans

​Nadat bekend werd dat het overleg in Den Haag over ons pensioenstelsel was mislukt, werden we in de dagen erna door een aantal van onze deelnemers gebeld, omdat ze zich ongerust maakten.

09 oktober 2018

Een pensioenfonds is geen bedrijf

Onder mijn vorige column Een schot voor de boeg stonden interessante reacties. Een paar ervan trokken mijn bijzondere aandacht omdat het pensioenfonds erin werd bekeken als een bedrijf.

30 augustus 2018

Een schot voor de boeg

Invloed uitoefenen met pensioengeld. Dat kan. En dat doen we als pensioenfonds ook. Maar de vraag is hoe ver we daarmee gaan.

13 juni 2018

De kop is er af

Mijn eerste honderd dagen bij ons pensioenfonds zitten erop. Eerst als kandidaat-bestuurslid en na goedkeuring door DNB als officieel lid van het pensioenbestuur.

24 april 2018

Heeft drie jaar besturen in de pensioensector mij 10 jaar ouder gemaakt?

Een gesprek met een paar collega-bestuurders veroorzaakte laatst bijna een vroege midlifecrisis…. Want al was ik zelf nog in de veronderstelling “jong” te zijn, misschien dacht mijn omgeving daar heel anders over. Was ik ongemerkt “oud” geworden…?

 PGB - BlogArchief