Aanmelden

Scheiden

Als jij en jouw partner uit elkaar gaan, heeft dat gevolgen voor jouw pensioen.

 

Jouw partnerpensioen is voor jouw ex-partner
Jouw ex-partner krijgt jouw partnerpensioen als je overlijdt. Willen jij en jouw ex-partner dat niet? Dan kan jouw ex-partner afstand doen van het partnerpensioen.

 

 

 

Let op: Heb je een nieuwe partner? Dan krijgt hij of zij geen pensioen van ons als je overlijdt. Dat komt omdat je na jouw pensioen(datum) bent gaan samenwonen of getrouwd.

 

Je verdeelt jouw ouderdomspensioen
Je spreekt samen met jouw ex-partner af hoe je jouw ouderdomspensioen verdeelt. Dat kan op 4 manieren:

 

 

Je regelt de verdeling van jouw pensioen in 3 stappen
Het is belangrijk dat je de verdeling van jouw pensioen binnen 2 jaar na de echtscheiding aan ons doorgeeft. Dan betalen wij jouw ouderdomspensioen volgens de verdeling uit aan je en jouw ex-partner.

 

Stap 3: Stuur de afspraken naar ons op
Je geeft de verdeling van jouw pensioen aan ons door met het formulier van de overheid. Maak je andere afspraken dan de verdeling volgens de wet? Stuur ook een kopie mee van jouw huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of echtscheidingsconvenant. Je vindt ons adres op de contactpagina. Of stuur een e-mail naar: ks@pensioenfondspgb.nl.

Je verdeelt jouw pensioen niet als je na jouw pensioen(datum) bent getrouwd
Jouw ex-partner krijgt geen pensioen van ons als je overlijdt. Je hoeft ook jouw ouderdomspensioen niet te verdelen. Dat komt omdat je na jouw pensioen(datum) bent getrouwd.

 

 

 

 Inhoudseditor