Aanmelden

Scheiden

Als u en uw partner uit elkaar gaan, heeft dat gevolgen voor uw pensioen.

 

Uw partnerpensioen is voor uw ex-partner
Uw ex-partner krijgt uw partnerpensioen als u overlijdt. Willen u en uw ex-partner dat niet? Dan kan uw ex-partner afstand doen van het partnerpensioen.

 

 

 

Let op: Heeft u een nieuwe partner? Dan krijgt hij of zij geen pensioen van ons als u overlijdt. Dat komt omdat u na uw pensioen(datum) bent gaan samenwonen of getrouwd.

 

U verdeelt uw ouderdomspensioen
U spreekt samen met uw ex-partner af hoe u uw ouderdomspensioen verdeelt. Dat kan op 4 manieren:

 

 

U regelt de verdeling van uw pensioen in 3 stappen
Het is belangrijk dat u de verdeling van uw pensioen binnen 2 jaar na de echtscheiding aan ons doorgeeft. Dan betalen wij uw ouderdomspensioen volgens de verdeling uit aan u en uw ex-partner.

 

Stap 3: Stuur de afspraken naar ons op
U geeft de verdeling van uw pensioen aan ons door met het formulier van de overheid. Maakt u andere afspraken dan de verdeling volgens de wet? Dan stuurt u ook een kopie mee van uw huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of echtscheidingsconvenant. U vindt ons adres op de contactpagina. Of stuur een e-mail naar: ks@pensioenfondspgb.nl.

U verdeelt uw pensioen niet als u na uw pensioen(datum) bent getrouwd
Uw ex-partner krijgt geen pensioen van ons als u overlijdt. U hoeft ook uw ouderdomspensioen niet te verdelen. Dat komt omdat u na uw pensioen(datum) bent getrouwd.

 

 

 

 Inhoudseditor