Aanmelden

Hoeveel pensioen heb ik?

Het is belangrijk dat u elk jaar even stilstaat bij uw pensioen.

Uw pensioen is een deel van het geld waarvan u later moet leven. Daarom is het belangrijk dat u weet hoeveel geld u later kunt krijgen. Daarom raden wij u aan om elk jaar een pensioencheck te doen.


U checkt uw pensioen in 4 stappen
Een pensioencheck kost u hooguit 15 minuten. U doet dat bijvoorbeeld als u uw pensioenoverzicht krijgt. Of als er privé of op werk iets verandert.


Stap 1: Log in op mijnpgbpensioen.nl
U logt met uw DigiD in op mijnpgbpensioen.nl. Dat is een beveiligde website. U bent dus de enige die bij uw gegevens kan.


Stap 2: Ga na hoeveel pensioen u krijgt
U bekijkt welk bedrag u netto per maand kunt krijgen als u met pensioen gaat, inclusief uw AOW. U bekijkt ook hoeveel pensioen uw partner van ons krijgt als u overlijdt. Heeft u ergens anders ook pensioen staan? Dan telt u dit pensioen op bij het pensioen dat u bij ons heeft staan.

 

Stap 3: Zet uw uitgaven op een rij
U zet uw vaste uitgaven op een rij. Ook denkt u na over de wensen die u heeft als u met pensioen gaat en u maakt een schatting van de kosten.


Stap 4: Vergelijk uw inkomsten met uw uitgaven
U vergelijkt uw verwachte uitgaven met uw totale pensioen. Zijn uw verwachte uitgaven hoger? Dan is het verstandig om iets extra’s te doen voor uw pensioen. Bijvoorbeeld door extra pensioen op te bouwen.