Aanmelden

Pensioen in het buitenland

Als je in het buitenland woont, hebben wij extra informatie van je nodig.

Ongeveer 6 maanden voor jouw pensioendatum krijg je een brief van ons. Daarin staat hoe je pensioen aanvraagt. Die brief kunnen wij alleen sturen als wij weten waar je woont. Daarom is het belangrijk dat je jouw adres aan ons doorgeeft. Bij deze brief ontvang je een formulier 'Bewijs van definitieve vestiging'. Vul dit formulier in en stuur dit naar ons terug.

 


Deze informatie hebben wij ook van je nodig:

 

1. Bewijs van in leven zijn
Jouw gemeente geeft het niet aan ons door als je overlijdt. Daarom hebben wij een bewijs nodig dat je nog leeft. Je ontvangt jaarlijks van ons een ‘Bewijs van in leven zijn’. Je laat dit formulier invullen door de notaris, het bevolkingsregister of de politie en stuurt het naar ons terug.

 

Wij hebben een samenwerking met de Sociale Verzekeringsbank (SVB), waarvan je jouw AOW krijgt. Heb je onlangs al een bewijs van in leven zijn opgestuurd naar de SVB en is dit verwerkt in de ‘Registratie Niet Ingezetene? Dan krijgen wij deze informatie automatisch door. Je hoeft dan dus niet ook nog aan ons een ‘bewijs van in leven zijn’ te sturen. Je doet dit alleen als wij dit specifiek bij je opvragen.

 

2. Vrijstelling van de Belastingdienst
Betaal je belasting in het land waar je woont? Dan is het belangrijk dat je een vrijstelling aanvraagt bij de Belastingdienst. Anders houden wij ook belasting in op jouw pensioen en betaal je straks dubbel belasting. Houd er rekening mee dat het 6 tot 8 weken duurt voordat wij de vrijstelling van de Belastingdienst krijgen. Het loonbelastingnummer van Pensioenfonds PGB is 002954795L01. Dit heb je nodig bij het invullen van het aanvraagformulier.