Aanmelden

PGB Pensioen Plus

Is uw werkgever bij ons aangesloten vóór 1 januari 2020?
Dan kunt er ook voor kiezen om extra ouderdomspensioen in de regeling PGB Pensioen Plus. Deze regeling verschilt op 3 punten van de regeling PGB Ouderdomspensioen Plus. U leest hieronder meer over deze verschillen en wat dit voor u betekent.
In de regeling PGB Pensioen Plus heeft u inleggarantie. Bij PGB Ouderdomspensioen Plus niet
Bij de PGB Pensioen Plus kan uw pensioenkapitaal nooit minder worden dan het bedrag dat u aan premie heeft betaald. De regeling PGB Ouderdomspensioen Plus heeft géén inleggarantie. Dit betekent dat uw opgebouwde kapitaal lager kan zijn dan u aan premie heeft betaald.

In de regeling PGB Pensioen Plus kopen wij in één keer pensioen in als u met pensioen gaat. Bij PGB Ouderdomspensioen Plus doen we dit in stappen.
In de regeling PGB Ouderdomspensioen Plus kopen wij vanaf uw 58e in stapjes pensioen in met uw pensioenkapitaal. Dat doen wij om het risico op tegenvallende resultaten te verkleinen. Dat doen we dus niet in de PGB Pensioen Plus regeling. Dan kopen we in 1 keer pensioen in als u met pensioen gaat. 

In de regeling PGB Pensioen Plus houden we 1,0% in op uw rendement. Bij PGB Ouderdomspensioen Plus is dat 0,5%.  
We houden bij beide regelingen rendement is voor kosten die wij maken. Het percentage verschilt. In de PGB Ouderdomspensioen Plus is dit lager omdat u in deze regeling geen inleggarantie heeft. Hierdoor houdt u meer kapitaal over voor uw pensioen.

In welke regeling kunt u het beste extra ouderdomspensioen opbouwen
Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en uw voorkeuren. Ook hangt dit af van onze beleggingsresultaten in de toekomst. 

In de tabel hieronder ziet u de resultaten van de beleggingen van de afgelopen jaren. 

​Jaar
​Rendement vóór aftrek kosten
​2011
​  6,6%
​2012
​13,0%
​2013
​   1,7%
​2014
​18,3%
​2015
  ​1,4%
​2016
​10,9%
​2017
  ​6,7%
​2018
 ​ -2,3%
​2019
​16,0%
​2020
​   6,7%