Aanmelden

Wat betekent het nieuwe pensioen voor u?

10-7-2020

Regering, een meerderheid in de Tweede Kamer, werkgeversorganisaties en vakbonden zijn het met elkaar eens: er komt een nieuw pensioen.


Een pensioen dat meer van jezelf voelt dan nu en dat directer meebeweegt met de economie. Dat nieuwe pensioen moet uiterlijk ingaan in 2026. Het kan dus nog wel vijf jaar duren voor het zover is.  

Er verandert hierdoor nu niets aan uw pensioenregeling. Maar misschien wilt u wel al weten wat er in de toekomst met uw pensioen gebeurt.  

Pagina ‘Het nieuwe pensioen’
We hebben de belangrijkste informatie over het nieuwe pensioen voor u op een rijtje gezet. Die vindt u hier. Op onze webpagina ‘het nieuwe pensioen’ vindt u ook vragen en antwoorden. Voor werkgevers, werknemers en gepensioneerden. Heeft u vragen die niet worden beantwoord? Laat het ons weten via onze klantenservice of werkgeversdesk

Wat vindt het bestuur van Pensioenfonds PGB?
Als pensioenfonds zijn we blij dat alle neuzen nu dezelfde kant op staan en we aan de slag kunnen met het nieuwe pensioen. Ook al weten we natuurlijk nog niet alles, omdat de details de komende anderhalf jaar in wettelijke regels worden vastgelegd. 

U kunt hier de column lezen, waarin onze voorzitter Jochem Dijckmeester vertelt hoe hij tegen het nieuwe pensioen aankijkt.

We doen het met elkaar
We vinden het belangrijk om met elkaar in gesprek te zijn over het nieuwe pensioen. Dat betekent dat we de komende maanden en jaren op verschillende manieren hierover zullen spreken met alle direct betrokkenen, van vergaderingen met aan ons verbonden sectoren tot rondetafelgesprekken met (gepensioneerde) deelnemers. 

Wat betekent de verandering voor uw huidige pensioen?
Zolang er geen nieuwe regels zijn, verandert er niets voor uw pensioen. Wel heeft de minister gezegd dat hij in de aanloop naar het nieuwe pensioen grote verlagingen van pensioen wil voorkomen. Daarom zijn de regels voor verlagen van pensioen dit jaar iets soepeler, net als vorig jaar. Dat verkleint de kans op een verlaging van pensioenen in 2021. Wat er vanaf 2022 tot aan de invoering van het nieuwe pensioen gebeurt weten we nu nog niet.

Nieuwsarchief