Aanmelden

Onderzoek: voor een goed belegde boterham later

21-3-2019

Elke 3 jaar houdt Pensioenfonds PGB een online onderzoek naar beleggen. Van 26 maart tot en met 16 april 2019 kunnen deelnemers via hun e-mail van onderzoeksbureau Motivaction een uitnodiging hiervoor krijgen.

 

Om een zo goed mogelijk pensioen te bereiken, is het nodig dat het pensioengeld wordt belegd. Om hiervoor beleid te maken, is het voor het pensioenfonds belangrijk te weten wat deelnemers van beleggen vinden.

Hoe kijken de mensen die pensioen bij ons opbouwen, pensioengeld bij ons hebben staan of pensioen van ons krijgen aan tegen zekerheid en risico? Om daarachter te komen hield Pensioenfonds PGB eerder onderzoek naar beleggen, in 2013 en 2016.

 

Iets meer risico voor hoger pensioen in de toekomst
Uit de eerdere onderzoeken bleek dat PGB-deelnemers bereid zijn wat meer risico te lopen als dat de kans op een hoger pensioen in de toekomst vergroot. Ze accepteren hiervoor het risico dat het pensioen ook omlaag kan gaan. Dit jaar wordt gekeken of onze deelnemers er nog altijd zo over denken.

 

Er worden ook vragen gesteld over maatschappelijk verantwoord beleggen en communicatie. Het online onderzoek duurt enkele weken. De uitkomsten worden voor de zomer verwacht.

Pensioenfonds werkt voor het onderzoek samen met Zegwaart Consultancy, dat is gespecialiseerd in dit soort onderzoeken van pensioenfondsen naar de risicobereidheid van hun deelnemers. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

 

Niet meedoen aan onderzoek?
Later dit jaar krijgen deelnemers van Pensioenfonds PGB keuzemogelijkheden bij digitale communicatie. Tot die tijd kunnen deelnemers die niet willen meedoen aan onderzoek, zich hiervoor uitschrijven via de klantenservice. Heeft u zich vorig jaar uitgeschreven voor onderzoek? Dan krijgt u ook dit jaar geen uitnodiging.

 

Vorig nieuwsartikel
De nieuwe PGB Beeld is uit

Volgend nieuwsartikel
PGB Beeld nu ook online!

Nieuwsarchief