Aanmelden

Uw pensioen wordt overzichtelijker in 2020

30-3-2020

Bouwt u al enige tijd pensioen bij ons op? Dan heeft u waarschijnlijk meerdere pensioenpotjes bij ons staan met verschillende rekenleeftijden: 65, 67 en/of 68 jaar. Dit maakt het misschien lastig voor u om te zien hoeveel pensioen u later kunt krijgen. Ook zorgt het bij ons voor extra administratie en kosten. Daarom zetten we op 1 januari 2020 uw pensioenpotjes om naar 1 potje met rekenleeftijd 68 jaar. Daarmee berekenen we uw pensioen alsof  u met pensioen gaat op 68 jaar. Dit is niet  de leeftijd waarop u standaard pensioen van ons krijgt.

U krijgt uw pensioen standaard vanaf uw AOW-leeftijd
Uw pensioen krijgt u bij ons standaard vanaf de maand waarin u voor het eerst AOW krijgt. Dat was al zo en dat blijft zo. U kunt er ook nog steeds voor kiezen om eerder of later met pensioen te gaan. Nieuw is dat u uw pensioen op AOW-leeftijd voortaan ook op uw pensioenoverzicht ziet. Wel zo overzichtelijk voor u.

 

U raakt door de verandering geen pensioen kwijt

Goed om te weten: u raakt geen pensioen kwijt door de omzetting naar 1 pensioenpotje. Het bedrag dat u op uw AOW-leeftijd kunt krijgen, blijft hetzelfde als in de oude situatie.


U kreeg een brief van ons over de veranderingen
Alle betrokken deelnemers, ex-deelnemers en ex-partners kregen in maart een brief van ons. Hierin lichten we de veranderingen toe.

Meer weten?
Bekijk dan hier ons filmpje over de verandering. Hier vindt u ook de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Nieuwsarchief