Aanmelden

Uw pensioen stijgt niet mee met de prijzen

8-1-2019

​​​​​​​De pensioenen bij Pensioenfonds PGB gaan niet omhoog per 1 januari 2019. Onze financiële situatie is niet goed genoeg om een toeslag te kunnen geven. Dat betekent helaas dat de pensioenen niet stijgen, terwijl de kosten voor levensonderhoud wel zijn gestegen. 
 

Onze dekkingsgraad is niet hoog genoeg
Onze beleidsdekkingsgraad moet wettelijk hoger zijn dan 110% om de pensioenen te kunnen verhogen. Deze gemiddelde dekkingsgraad over 12 maanden is eind 2018 jammer genoeg niet hoog genoeg.


De verbetering van onze financiële situatie in de eerste 9 maanden van dit jaar is in de laatste 3 maanden van 2018 helaas volledig teniet gedaan. Vooral de dalende aandelenkoersen en de dalende rente spelen ons en andere pensioenfondsen parten. Gelukkig is de kans dat we moeten verlagen nog altijd erg klein, omdat onze buffer groot genoeg is en we niet in de gevarenzone zitten. 
 

U leest hieronder de gevolgen per groep
 

Ontvangt u nu pensioen van ons?
Dan betekent dit dat uw bruto uitkering niet omhoog gaat. Het nettobedrag verandert wel. Dat komt door veranderingen in de belastingheffing. U krijgt hierover informatie per brief van ons. Ook ontvangt u van ons een specificatie waarin u kunt zien welke bedragen worden ingehouden op uw bruto pensioen.
Bouwt u pensioen bij ons op?
Dan betekent dit dat uw opgebouwde pensioen per 1 januari 2019 niet wordt geïndexeerd. Met indexeren bedoelen we verhogen om de inflatie op te vangen. Uw pensioen wordt natuurlijk wel verhoogd met het bedrag dat u heeft opgebouwd in 2018.
Bent u een ex-deelnemer en heeft u uw pensioen bij ons laten staan?
​​Dan betekent dit dat uw opgebouwde pensioen per 1 januari 2019 niet wordt geïndexeerd. Met indexeren ​bedoelen we verhogen om de inflatie op te vangen. ​​​​​​
​Bouwt u bij ons pensioenkapitaal op via een premieregeling?
U bouwt bij ons pensioenkapitaal op. Dat kapitaal valt niet onder de toeslagregeling.
Bent u een ex-deelnemer en heeft u uw pensioen bij ons laten staan?
Dan betekent dit dat uw opgebouwde pensioen per 1 januari 2019 niet wordt geïndexeerd. Met indexeren bedoelen we verhogen om de inflatie op te vangen. ​
Krijgt u een arbeidsongeschiktheidspensioen van ons?
Uw pensioen valt niet onder de toeslagregeling en wordt standaard elk jaar met 1,5% verhoogd.

 

 

 

Nieuwsarchief