Aanmelden

Resultaten engagementactiviteiten

22-4-2018

Voortaan publiceert Pensioenfonds PGB de resultaten van zijn engagementactiviteiten op pensioenfondspgb.nl. Zo voerde BMO GAM (die deze activiteiten namens Pensioenfonds PGB uitvoert) in het vierde kwartaal 2017 diverse gesprekken met olie- en gasbedrijven Shell en ExxonMobil over hun transitiebeleid en CO2-voetafdruk. Ook is BMO GAM namens Pensioenfonds PGB in gesprek gegaan met Nestlé over kinderarbeid in de cacaoketen.

 

In gesprek over de CO2-voetafdruk
Tijdens de jaarlijkse beleggersdag in november 2017 kondigde Shell aan een halvering van de netto CO2-voetafdruk van de energieproducten in 2050 na te streven. ExxonMobil zegde toe verslag te zullen uitbrengen over het mogelijke effect van klimaatverandering op de bedrijfsactiviteiten. Pensioenfonds PGB ziet deze aankondigingen als een belangrijke stap, maar blijft hierover in gesprek.

 

Kinderarbeid: inspanningen van Nestlé zijn bemoedigend
Nestlé werkt al sinds 2012 met het International Cocoa Initiative aan een allesomvattend systeem om kinderarbeid te volgen en beperken in de leveranciersketen. Het doel van dit initiatief is het bewustzijn rond kinderarbeid te verhogen, de ontwikkeling van onderwijs te stimuleren en te zorgen voor schoolmateriaal in de gebieden van de Nestle Cocoa Plan coöperaties. De inspanningen van Nestlé zijn bemoedigend, maar Pensioenfonds PGB blijft Nestlé volgen.

 

Lees hier het volledige engagementrapport van Q4 2017.

Nieuwsarchief