Aanmelden

Reiswerk Pensioenen komt naar Pensioenfonds PGB

3-9-2020

Ruim 30.000 werknemers, oud-werknemers en gepensioneerden uit de reisbranche komen per 1 januari 2021 naar Pensioenfonds PGB. Het huidige pensioenfonds, Reiswerk Pensioenen, wordt na de overgang opgeheven. Dit hebben sociale partners uit de reissector en Reiswerk Pensioenen afgesproken met Pensioenfonds PGB. 

Waarom stapt Reiswerk Pensioenen over?
De belangrijkste redenen voor de overstap zijn het betere perspectief voor deelnemers in de reisbranche bij Pensioenfonds PGB en de relatief hoge uitvoeringskosten bij het kleinere pensioenfonds Reiswerk Pensioenen. Werknemers in de reisbranche gaan in de toekomst naar verwachting meer pensioen opbouwen bij Pensioenfonds PGB. 

Meer slagkracht door groei
“Pensioenfonds PGB is blij met de komst van de nieuwe deelnemers”, zegt bestuursvoorzitter Jochem Dijckmeester. “Wij vinden het fijn om deze nieuwe deelnemers vanaf volgend jaar te kunnen helpen met al hun pensioenzaken. Ook is het goed nieuws voor onze huidige deelnemers. Door het pensioenfonds te verbreden hebben we de afgelopen jaren meer slagkracht gekregen bij het beleggen van het pensioenvermogen van onze deelnemers en investeringen in onze dienstverlening.” 

Verlaging van pensioenen Reiswerk Pensioenen
Reiswerk Pensioenen staat er financieel minder goed voor dan Pensioenfonds PGB. Om de overstap mogelijk te maken moeten de opgebouwde pensioen van deelnemers van Reiswerk Pensioenen helaas eerst worden verlaagd. Dit is nodig omdat de huidige deelnemers van Pensioenfonds PGB geen nadeel mogen ondervinden van de overstap. Als Reiswerk Pensioenen zou blijven voortbestaan zou een verlaging van de pensioenen in de reisbranche waarschijnlijk ook nodig zijn geweest.

Wachten op goedkeuring
Een overstap naar een ander pensioenfonds gaat niet zomaar. Dit kan alleen doorgaan met goedkeuring van de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De procedures met deze instanties zijn gestart. Het is nu wachten op de goedkeuring voordat de overstap verder in gang kan worden gezet.  Nieuwsarchief