Aanmelden

Premie blijft gelijk, regeling verandert wel

21-12-2017

De premie voor middelloonregelingen bij Pensioenfonds PGB verandert volgend jaar niet. Tenzij uw werkgever een andere afspraak hierover maakt. Er verandert wel iets in de pensioenregelingen. Dat komt omdat de pensioenrichtleeftijd door wettelijke regels omhoog gaat. Heeft u een beschikbare premieregeling? Dan leest u hier wat er voor u verandert.

Premie middelloonregeling blijft gelijk in 2018
Bent u bij ons aangesloten in de sectoren grafimedia, kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf of verf- en drukinktindustrie? Dan blijft uw premie hetzelfde als vorig jaar.

Is uw werkgever vrijwillig bij ons aangesloten? Dan vernieuwen wij het contract met uw werkgever. Daardoor kunnen er kleine verschillen ontstaan in de premie. Bijvoorbeeld door de gemiddelde leeftijd in uw bedrijf.

De pensioenrichtleeftijd gaat naar 68 jaar
Om te bepalen hoeveel pensioen u maximaal mag opbouwen heeft de overheid de pensioenrichtleeftijd vastgesteld. Deze leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting. Aan de hand van de pensioenrichtleeftijd berekenen wij uw premie en pensioen. Omdat we steeds ouder worden gaat de pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2018 omhoog van 67 naar 68 jaar. Dit is overigens niet de datum waarop u werkelijk met pensioen gaat: uw AOW-leeftijd blijft het uitgangspunt.

Uw opgebouwde pensioen verandert niet
Het verschuiven van de pensioenrichtleeftijd heeft geen gevolgen voor de waarde van het pensioen dat u voor 1 januari 2018 opbouwde. U blijft ook zelf bepalen wanneer u met pensioen gaat. Dat is normaal gesproken de AOW-leeftijd. Maar u kunt in overleg met uw werkgever ook op een ander moment met pensioen gaan (tussen uw 55e en 70e jaar).

U krijgt uiterlijk in maart een brief van ons met meer informatie
Bent u deelnemer bij ons? Dan krijgt u uiterlijk in maart 2018 een brief van ons met meer informatie over de gewijzigde pensioenrichtleeftijd.

 

Nieuwsarchief