Aanmelden

Pensioenrichtleeftijd 68 besch. premieregeling

20-12-2017

Bent u bij ons aangesloten in de sector Zeevisserij, de sector Groothandel in Bloemen en Planten of een onderneming met een beschikbare premieregeling? Dan verandert er volgend jaar voor u iets in de pensioenregeling. Dat komt omdat de pensioenrichtleeftijd door wettelijke regels omhoog gaat.

De pensioenrichtleeftijd gaat naar 68 jaar
Om te bepalen hoeveel pensioen u maximaal mag opbouwen heeft de overheid de pensioenrichtleeftijd vastgesteld. Deze leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting. Aan de hand van de pensioenrichtleeftijd berekenen wij hoeveel pensioen u krijgt voor uw kapitaal. Omdat we steeds ouder worden gaat de pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2018 omhoog van 67 naar 68 jaar. Dit is overigens niet de datum waarop u werkelijk met pensioen gaat: uw AOW-leeftijd blijft het uitgangspunt.

Wat betekent dat voor mijn pensioen?
Dat de pensioenrichtleeftijd naar 68 gaat, hoeft voor u geen gevolgen te hebben. Dat komt omdat uw premie gelijk blijft en de opbouw van kapitaal nagenoeg gelijk blijft. Door de wettelijke regels verandert de inleg van kapitaal iets in een klein aantal leeftijdscategorieën. Het kapitaal, dat u inlegde voor 2018, verandert niet door de nieuwe pensioenrichtleeftijd.

U beslist zelf wanneer u met pensioen gaat
Het verschuiven van de pensioenrichtleeftijd heeft geen gevolgen voor de waarde van het pensioen dat voor 1 januari 2018 voor u is aangekocht voor uw kapitaal. Dat houdt de ingangsleeftijd van 67. U blijft ook zelf bepalen wanneer u met pensioen gaat. Dat is normaal gesproken de AOW-leeftijd. Maar u kunt in overleg met uw werkgever ook op een ander moment met pensioen gaan (tussen uw 55e en 70e jaar).

U krijgt uiterlijk in maart een brief van ons met meer informatie
Bent u deelnemer bij ons? Dan krijgt u uiterlijk in maart 2018 een brief van ons met meer informatie over de gewijzigde pensioenrichtleeftijd. Daarin leggen we uit hoe het zit met de inkoop van pensioen en de nieuwe pensioenrichtleeftijd 68.

Heeft u een middelloonregeling? Dan leest u hier wat er voor u verandert.

Nieuwsarchief