Aanmelden

Pensioenfonds PGB, Achmea en CGI zetten platform voor pensioenadministratie op

17-7-2020
Pensioenfonds PGB gaat samen met Achmea en CGI een nieuw platform voor pensioenadministratie opzetten. Dit platform is gebaseerd op het bestaande RiskCo Administratie Platform (RAP) van het Utrechtse bedrijf InAdmin RiskCo. Achmea en PGB nemen dit bedrijf over. De voorgenomen samenwerking is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

De drie partijen gaan samen investeren in het nieuwe platform om dat vervolgens aan te bieden aan de gehele pensioensector. Daarmee verwachten we schaalgrootte en kostenvoordelen te realiseren voor deelnemers, pensioenuitvoerders en pensioenfondsen. Het nieuwe platform maakt het bovendien mogelijk om flexibeler en sneller in te spelen op de grote veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel. 

Leidende platform in de pensioensector
Jochem Dijckmeester, bestuursvoorzitter Pensioenfonds PGB: “Wij denken dat dit initiatief niet alleen toegevoegde waarde heeft voor onze deelnemers, maar voor de hele Nederlandse pensioensector. Het biedt een mooie basis voor samenwerking in de branche.” Harold Clijsen, algemeen directeur van onze uitvoeringsorganisatie PGB Pensioendiensten, sluit zich hierbij aan: “Door expertise te bundelen, vergroten we de kans dat de RAP-oplossing uitgroeit tot het leidende platform in de pensioensector. Een oplossing die onze deelnemers kostenverlaging en efficiencyverbetering oplevert.” 

Over InAdmin RiskCo
InAdmin RiskCo is een administratieve dienstverlener met zo’n 130 werknemers, die pensioenuitvoerders, (ondernemings)pensioenfondsen, vermogensbeheerders, PPI’s en verzekeraars samenbrengt op haar open administratieplatform. Het bedrijf heeft stevige wortels in de pensioenwereld en biedt betaalbare en flexibele pensioenadministratie aan 26 bedrijven voor ruim 330.000 werknemers.

Meer informatie leest u in dit persbericht.Nieuwsarchief