Aanmelden

Onderscheiding: beste grote pensioenfonds

7-6-2018

Pensioenfonds PGB is door Pensioen Pro onderscheiden als beste grote pensioenfonds van 2018. De Zilveren Award is woensdag 6 juni uitgereikt aan voorzitter Ruud Degenhardt van Pensioenfonds PGB op een bijeenkomst van het pensioenvakblad in Amsterdam. 

Pensioenfonds PGB won de prijs in de categorie pensioenfondsen met meer vermogen dan 5 miljard. Het pensioenfonds was voorgedragen om zijn vernieuwende beleggingsbeleid. Het bestuur is tevreden dat de dynamische aanpak de afgelopen jaren extra rendement heeft opgeleverd voor de deelnemers en zo de kans op indexatie heeft vergroot. De dekkingsgraad bedroeg eind mei 108,3%. 

Ruud Degenhardt: “We zijn mede dankzij onze beleggers op de goede weg. Onze ambitie om de pensioenen van onze deelnemers te laten meegroeien met de inflatie is weer in zicht. Daar kunnen we best trots op zijn. Maar we zijn er nog niet. Er is veel onzekerheid in de wereld en op de beurzen. Dat maakt het herstel en de vooruitzichten ongewis. Voor onze deelnemers zou het geweldig zijn als we na tien jaar stilstand de pensioenen weer ietsje zouden kunnen verhogen. Daar hopen we natuurlijk wel op, ook al kunnen we niks beloven.”  

Bijzonder aan het beleggingsbeleid van Pensioenfonds PGB is dat de manier waarop wordt belegd niet altijd hetzelfde is. Dat komt omdat het beleggingsrisico meebeweegt met de dekkingsgraad en de rente. De manier waarop dit gebeurt, is volgens de jury van Pensioen Pro innovatief, eigenzinnig en goed doordacht. De aanpak is gebaseerd op de wens van deelnemers om de kans op indexatie (verhogen van pensioenen) te vergroten, maar de kans op een korting (verlagen van pensioenen) zo klein mogelijk te houden.

U leest er hier meer over.

Pensioenfonds PGB was ook genomineerd voor de Gouden Award, een publieksprijs van lezers van Pensioen Pro en het FD en luisteraars van BNR Nieuwsradio. Die onderscheiding ging naar Heineken Pensioenfonds met een eervolle vermelding van de vakjury voor Pensioenfonds PGB. 

Nieuwsarchief