Aanmelden

Nominatie publieksprijs voor beleggingsbeleid

23-5-2018

​Pensioenvakblad Pensioen Pro reikt jaarlijks prijzen uit voor innovaties in de pensioensector. Pensioenfonds PGB is door de jury genomineerd voor de publieksprijs, dankzij het vernieuwende beleggingsbeleid dat de afgelopen jaren is doorgevoerd. 

De risicobereidheid van de deelnemers is omgezet in een volgens de jury goed doordacht ‘risicobudget’. Alhoewel beleggen op basis van risicobudget best ingewikkeld klinkt, zijn de doorgevoerde innovaties ook met gezond verstand goed te begrijpen, aldus de onafhankelijke jury die Pensioenfonds PGB nomineerde voor de Gouden Award van Pensioen Pro.
Hieronder leest u een korte uitleg van ons beleggingsbeleid.

Balans tussen risico en rendement
Pensioenfonds PGB kijkt bij het beleggen zorgvuldig naar veranderende omstandigheden, risico’s en kansen op de financiële markten. De aanpak is dynamisch. Dit houdt in dat de manier waarop wordt belegd niet altijd precies hetzelfde is. Het risico dat wordt genomen beweegt mee met de dekkingsgraad en de rente. Daarnaast wordt er rekening gehouden met het sentiment op de financiële markten. Vanaf dit jaar worden ook maatregelen genomen als het risico van een aanzienlijke daling op de aandelenmarkten te groot wordt.

Aan de basis van het beleid ligt de visie van deelnemers op risico en zekerheid. Dat is in kaart gebracht via onderzoek. De uitkomsten zijn gebruikt om het beleggingsbeleid vorm te geven. Deelnemers van Pensioenfonds PGB zijn bereid risico te lopen als dat de kans groter maakt dat de pensioenen omhoog kunnen. Tegelijkertijd willen ze het risico van een verlaging beperken. Het dynamisch beleid is erop gericht de kans op extra rendement en het risico van een verlaging met elkaar in evenwicht te brengen.

Waardering
Het bestuur van Pensioenfonds PGB is tevreden dat de dynamische aanpak de afgelopen jaren extra rendement heeft opgeleverd voor de deelnemers. Daarnaast is het bestuur blij met de erkenning voor iedereen die dagelijks aan dit beleid bijdraagt: de medewerkers, adviseurs en bestuursleden op het gebied van balans- en risicobeheer. De dynamische aanpak werd vorig jaar ook al onderscheiden op een internationale conferentie van pensioenvakblad IPE.

Stemmen?
Tot 30 mei kunnen lezers van Het Financieele Dagblad en Pensioen Pro en luisteraars van BNR Nieuwsradio via deze link hun stem uitbrengen op één van de drie kanshebbers voor de publieksprijs van Pensioen Pro. Behalve Pensioenfonds PGB zijn Heineken Pensioenfonds en de metaalfondsen PME en PMT en hun uitvoerder MN genomineerd. De prijsuitreiking is op 6 juni.

Meer weten?
Lees dan ook ons digitale jaarverslagmagazine, dat vandaag is verschenen.

Vorig nieuwsartikel
Herstelplan geactualiseerd

Volgend nieuwsartikel
Jaarverslag 2017: jaar van herstel

Nieuwsarchief