Aanmelden

Nieuwe regels voor kleine pensioenen

6-2-2019

​Bent u geen deelnemer meer in onze pensioenregeling? Bijvoorbeeld omdat u wisselt van baan. Dan heeft u mogelijk meerdere kleine pensioenpotjes bij verschillende pensioenfondsen staan. De regels voor kleine pensioenen zijn veranderd vanaf 1 januari 2019, omdat de administratiekosten voor deze kleine pensioenen vaak niet opwegen tegen de waarde. Heeft u een klein pensioen van € 2 tot € 484,09 bruto per jaar?
En bouwt u geen pensioen meer bij ons op? Dan dragen wij uw pensioen automatisch over naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. U hoeft daarvoor niets te doen. Zo zorgen we ervoor dat uw pensioen bij ons en het pensioen dat u bij uw nieuwe pensioenuitvoerder opbouwt straks onder 1 dak staan. Zodra de automatische overdracht van uw pensioen wordt uitgevoerd, krijgt u een brief van ons. En zodra de automatische overdracht is afgerond, krijgt u daarover bericht van uw nieuwe pensioenuitvoerder.

Heeft u (nog) geen nieuwe pensioenuitvoerder?
Ook dan hoeft u niets te doen. Wij controleren namelijk jaarlijks of u (alsnog) een nieuwe pensioenuitvoerder krijgt. Als dat zo is, maken we alsnog uw pensioen automatisch over naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Heeft u na 5 jaar nog geen nieuwe pensioenuitvoerder? Dan blijft uw pensioen bij ons staan. 

 

Heeft u een heel klein pensioen bij ons, lager dan €2 bruto per jaar?
Als u een heel klein pensioen heeft staan bij ons (lager dan €2 bruto per jaar), geldt het volgende:

Stopt u na 1 januari 2019 met opbouwen van pensioen bij ons?
Dan vervalt uw pensioen automatisch op grond van de nieuwe wet. Het bedrag vloeit dan terug in de gezamenlijke pot van het pensioenfonds. Op die manier hebben alle deelnemers bij ons er voordeel van.

Bent u voor 1 januari 2019 gestopt met opbouwen van pensioen bij ons?
Dan krijgt u uiterlijk 1 mei 2019 een voorstel van ons om uw pensioen in 1 keer te laten uitbetalen. U krijgt alleen een voorstel als de afkoopwaarde van uw kleine pensioen groter is dan €5. Als dat bedrag lager is, vervalt uw pensioen automatisch en vloeit het bedrag terug in de gezamenlijke pot van het pensioenfonds.


 

Nieuwsarchief