Aanmelden

Hans Kamps: 'Bestuurswerk extra boeiend door alle veranderingen'

15-1-2021
“Pensioen moet goed geregeld zijn, bij een maatschappelijke organisatie waar samen optrekken belangrijk gevonden wordt. Dat vond ik al als lid van de raad van bestuur van Boskalis, en dat is ook nu een belangrijke reden om actief te worden in het bestuur van Pensioenfonds PGB.”

Hans Kamps (61) is vanaf begin dit jaar vicevoorzitter van Pensioenfonds PGB. “Dat er de komende jaren veel verandert, is voor mij een buitenkans”, zegt hij. “Dat maakt het extra boeiend om nu pensioenfondsbestuurder te zijn.”

Hans Kamps volgt Ruud Degenhardt op, die lang aan het roer heeft gestaan van Pensioenfonds PGB en leiding gaf aan de verbreding en groei van het pensioenfonds. “Dat was een goede strategie”, zegt Hans Kamps. “En het is mooi om betrokken te zijn bij de verdere ontwikkeling.”

Zelf ook deelnemer
Koninklijke Boskalis, een van de grootste baggerconcerns in de wereld, kwam in 2014 bij Pensioenfonds PGB. “Ik was nauw betrokken bij de overgang naar dit pensioenfonds. En ik ben zelf ook deelnemer hier.” 

Meer dan 30 jaar werkte Hans Kamps bij Boskalis. Van 2006 tot 2019 was hij lid van de raad van bestuur. “Ik kom niet uit de pensioenwereld en ben geen pensioenprofessional. Maar ik heb veel ervaring als bestuurder van een grote, complexe onderneming.” 

Bij Boskalis was hij in het bestuur verantwoordelijk voor de financiële huishouding. Financiën is een van de expertises die hij meeneemt, onder meer als voorzitter van de commissie Audit van het pensioenfonds. Maar hij denkt ook breed na over de toekomst van pensioen. “Dat je vanuit een ander perspectief naar de ontwikkelingen kijkt, heeft toegevoegde waarde. Ik vind het mooi dat dit kan.” 

Eerder ook pensioenfondsbestuurder
Pensioen is echter geen onbekend terrein voor Hans Kamps. Tot de overgang van Pensioenfonds Boskalis naar Pensioenfonds PGB in 2014 zat hij in het bestuur van het ondernemingspensioenfonds. En tot 2015 was hij actief als bestuurder bij het bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw. 

Naast zijn werk voor Pensioenfonds PGB is Hans Kamps commissaris bij 3 ondernemingen. Hij is bij Pensioenfonds PGB benoemd op voordracht van de werkgeversraad. Nieuwsarchief