Aanmelden

Nieuw initiatief: kennis delen via Netspar

29-3-2018

​Pensioenfonds PGB is vanaf nu kennispartner van Netspar, een denktank op het gebied van pensioen en oudedagsvoorziening. Via Netspar denkt Pensioenfonds PGB mee over de toekomst van pensioen in Nederland.

Pensioenfonds PGB is blij met de mogelijkheden die het partnerschap biedt. Bestuurder Jochem Dijckmeester: “We vinden het belangrijk om kennis te delen. Via Netspar zijn we snel op de hoogte van nieuwe, innovatieve ideeën over pensioen die van belang kunnen zijn voor onze deelnemers en werkgevers. We denken dat we wetenschappers, professionals en onderzoekers in de pensioensector ook iets te bieden hebben. Bijvoorbeeld omdat we zowel uitkeringsregelingen (DB) als beschikbare premieregelingen (DC) uitvoeren.”

Versterking kennisnetwerk
Netspar ziet de komst van Pensioenfonds PGB als een versterking van het kennisnetwerk. Algemeen directeur Casper van Ewijk: “Onze missie is bij te dragen aan de voortdurende verbetering van de mogelijkheden voor financiering van de ‘oude dag’ in Nederland. Onze partners spelen daarbij een belangrijke rol. Naast een financiële bijdrage, zijn zij ook zeer actief betrokken bij onderzoek en kennisdeling. Met het partnerschap van Pensioenfonds PGB zetten we een stap in onze ambitie om directer in contact te staan met pensioenfondsbestuurders. Het is een mooi signaal naar andere nog niet toegetreden bestuurders en pensioenfondsen.”

In eerste instantie loopt het partnerschap tot april 2019. De intentie is om daarna ook in de periode van het Werkprogramma 2019-2023 partner te blijven. Via het nieuwe partnerschap is Pensioenfonds PGB betrokken bij de researchagenda van Netspar en heeft het pensioenfonds toegang tot projecten, bijeenkomsten en expertise van het kennisnetwerk.

Over Netspar
Netspar (Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement) is een denktank en kennisnetwerk, gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa. Met kennisontwikkeling door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en kennisdeling door publicaties, evenementen en onderwijs draagt Netspar actief bij aan de maatschappelijke dialoog tussen beleidsmakers, academici en de pensioen- en verzekeringspraktijk.

Vorig nieuwsartikel
De nieuwe PGB Beeld is uit

Nieuwsarchief