Aanmelden

Nieuw gezicht in bestuur: Ronald Heijn

14-5-2020

Ronald Heijn (55) is onlangs begonnen als bestuurslid van Pensioenfonds PGB. Hij zal zich de komende jaren vooral bezig houden met innovatie op het gebied van communicatie, dienstverlening en pensioenproducten.
 
Financiële sector
Na een carrière in de bankenwereld, deed Ronald Heijn ervaring op in de pensioensector als directielid bij pensioenuitvoerder BeFrank en als strategisch adviseur. Ook hield hij toezicht op pensioenfondsen als lid van visitatiecommissies of raad van toezicht. 

 “Of het nu bij een bank is of een pensioenfonds, het mooie van werken in de financiële sector is dat we helpen bij de toekomstdromen en wensen van mensen. Van de studie van kinderen tot een mooi huis of een fijne, onbezorgde oude dag”, aldus Ronald Heijn.

Behalve bij Pensioenfonds PGB is Ronald Heijn ook bestuurslid bij het Pensioenfonds voor de Openbare Apothekers. 

Nyenrode 
Ronald Heijn werkt vanaf 2012 bij Business University Nyenrode, in functies gericht op leiderschap, cultuur en verandermanagement. Hij hield zich met name bezig met opleidingen op het gebied van pensioen en zal dat ook blijven doen. “In de pensioensector staan we aan de vooravond van hele grote veranderingen’’, aldus Ronald Heijn. Vanaf begin dit jaar is hij nog 1 dag in de week verbonden aan de universiteit, als programmadirecteur voor de pensioensector en als kerndocent voor de familiebedrijven.

Ronald Heijn gelooft in de kracht van community-vorming en hoopt dat hij een rol kan spelen als verbindende factor tussen wetenschap en praktijk. “PGB is een ondernemend pensioenfonds met een toekomstvisie gebaseerd op het bouwen van netwerken en het verbinden van mensen en groepen. Daarbij voel ik me thuis.” 
Ronald Heijn zit in het bestuur namens gepensioneerden, en is voorgedragen door de Vereniging van Gepensioneerden. 

Lees ook de column waarin Ronald Heijn zich voorstelt.Nieuwsarchief