Aanmelden

Nieuw bestuurslid: Freek Busweiler

23-4-2018

​Freek Busweiler is onlangs benoemd als bestuurslid bij Pensioenfonds PGB. Hij zit in het bestuur namens gepensioneerden.

Verantwoordingsorgaan
De 67-jarige Freek Busweiler was voorgedragen door de Vereniging van Gepensioneerden van Pensioenfonds PGB. Tot zijn overstap naar het bestuur zat hij namens deze vereniging in het verantwoordingsorgaan. Hij deed ervaring op in het pensioenfondsbestuur bij Pensioenfonds PostNL.

Uitgeverijsector
Het nieuwe bestuurslid heeft veel ervaring als manager van grote organisaties. Na een studie rechten in Groningen belandde hij in de uitgeverijsector. Daar vervulde hij verschillende leidinggevende functies, waaronder directeur bij de VNU Dagbladengroep en lid van de raad van bestuur van Koninklijke Wegener. Ook was hij tijdelijk CEO bij drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé.

Communicatie
Bij Pensioenfonds PGB gaat Freek Busweiler zich bezig houden met de communicatie van het pensioenfonds. Hij doet dit samen met collega-bestuurslid Jochem Dijckmeester. Busweiler richt zich met name op de pensioencommunicatie, terwijl Dijckmeester de public affairs voor zijn rekening neemt.

Er speelt veel op het gebied van communicatie en dienstverlening, zowel inhoudelijk als technisch, aldus Freek Busweiler. “We moeten niet de illusie hebben dat we van onze deelnemers mini-pensioendeskundigen kunnen maken. Maar als je circa een dag in de week werkt voor je pensioen, dan zou je toch een reëel beeld moeten hebben van wat je daarvoor mag verwachten als het zover is. Alleen al op dit aspect kunnen we nog de nodige stappen zetten. Wellicht door beter gebruik te maken van de werkgever als informatiekanaal of door meer te experimenteren met digitale innovatie. Maar ook de communicatie over de ontwikkeling van het pensioenstelsel in Nederland is heel belangrijk. De pensioendiscussie die nog steeds gaande is, zal op enig moment worden afgerond. Wat gaat dat voor onze deelnemers betekenen?”
 
Externe rondgang
In de anderhalf jaar als lid van het verantwoordingsorgaan heeft Freek Busweiler gemerkt dat Pensioenfonds PGB een ondernemend pensioenfonds is, dat samen met de aangesloten werkgevers en sociale partners, een sterke focus heeft op het belang van de deelnemer. “Dat is een cultuur waarbij ik me thuis voel. De komende maanden wil ik deelnemers ontmoeten, bij werkgevers op bezoek gaan en bijeenkomsten met sociale partners bijwonen om van hen te horen welke verwachtingen er leven op het gebied van pensioencommunicatie. Ik kijk er naar uit.”

Lees hier meer over het bestuur van Pensioenfonds PGB.

Nieuwsarchief