Aanmelden

Jochem Dijckmeester 'jonge bestuurder 2017'

31-1-2017

Bestuurder Jochem Dijckmeester (34) van Pensioenfonds PGB is uitgeroepen tot 'jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar'. Maandag 30 januari 2017 werd de onderscheiding voor het eerst uitgereikt.

Jochem Dijckmeester is nu een jaar lang ambassadeur voor jongeren in pensioenfondsbesturen. Ook mag hij een pensioenbijeenkomst organiseren met een eigen thema. Hij werd onder meer genomineerd omdat hij bestuurslid is bij 2 pensioenfondsen. Behalve bij Pensioenfonds PGB zit Jochem Dijckmeester ook in het bestuur van Pensioenfonds UWV.

Jochem Dijckmeester: "Het innoveren en verjongen van arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden is een duidelijke rode draad in mijn werkzaamheden. Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde en ik ben ervan overtuigd dat een pensioenfonds, waarbij sociale partners goed betrokken zijn, de beste plek is om dit onder te brengen."

De onderscheiding is een initiatief van Stichting PensioenLab, een netwerkorganisatie voor jongeren in pensioenen, en bemiddelingsbureau Whyz. Beide organisaties streven ernaar het aantal jongeren (onder de 40) in pensioenfondsbesturen te vergroten.

De 2 andere genomineerden waren Anna Grebenchtchikova (26, bestuurslid Pensioenfonds Medewerkers Apotheken) en Jochem Sluis (34, bestuurslid Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten). De verkiezing verliep via een stemming op internet.

Nieuwsarchief