Aanmelden

Jaarverslag 2016: speciale uitgave

31-5-2017

Wat is er in 2016 met het pensioengeld gebeurd? Dat is te lezen in een speciale uitgave van het jaarverslag voor deelnemers van Pensioenfonds PGB.

Pensioenfonds PGB wil graag duidelijk uitleggen wat het pensioenfonds doet met het geld dat deelnemers en werkgevers hebben betaald voor pensioen. Veel mensen denken dat hun premie wordt gebruikt om de gepensioneerden van nu te betalen, zoals bij de AOW. Maar dat is niet waar. "Alleen al daarom is het belangrijk om goed uit te leggen hoe pensioen werkt", aldus Jochem Dijckmeester, bestuurslid van Pensioenfonds PGB.

Deelnemersonderzoek
Ook blijkt uit deelnemersonderzoek dat deelnemers graag meer willen weten over de financiën, maar moeite hebben met het pensioenjargon. Daarom is er dit jaar een digitaal magazine gemaakt met de belangrijkste informatie uit het jaarverslag.

Inhoud magazine
In het magazine vindt u onder meer informatie over:

  • het geld in de pensioenpot
  • de dekkingsgraad
  • de sectoren waarvoor Pensioenfonds PGB werkt
  • onze strategie en maatschappelijk verantwoord beleggen

Financiële situatie
De financiële situatie van Pensioenfonds PGB verbeterde in 2016 een beetje. Het rendement was heel hoog: 2,3 miljard. Maar door de lage rente moest er eind 2016 meer geld in de pensioenpot zitten om de pensioenen in de toekomst te kunnen betalen. Daar is het grootste deel van het rendement naartoe gegaan. In de eerste maanden van 2017 is de financiële situatie verder verbeterd. Dat is te zien aan de hogere dekkingsgraad.

Meer weten over onze actuele financiële situatie? Lees dan het nieuwsbericht over het eerste kwartaal van 2017.

Wilt u ons volledige jaarverslag lezen? U vindt het hier.
Wilt u een Engelse samenvatting lezen? U vindt het hier.

Nieuwsarchief