Aanmelden

Harold Clijsen nieuwe algemeen directeur PGB Pensioendiensten

19-12-2019

​Harold Clijsen (48) is benoemd tot algemeen directeur van PGB Pensioendiensten, de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Hij volgt Daan Heijting op, die in januari 2020 aan de slag gaat als partner bij The Executive Network. 


Harold Clijsen is vanaf 2014 verbonden aan PGB Pensioendiensten, als Chief Investment Officer. Vanuit die functie is hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van het balansbeheer en het beleggen van het pensioenvermogen van ongeveer 30 miljard euro. Ook is hij lid van het management team van PGB Pensioendiensten. Hij start op 1 januari 2020 in zijn nieuwe functie.


Eerder bekleedde Harold Clijsen functies bij pensioenuitvoerder MN en Interpolis Pensioenen. Hij studeerde bedrijfskunde voor de financiële sector en vermogensbeheer aan de VU in Amsterdam en volgde diverse managementopleidingen. 


Bestuursvoorzitter Ruud Degenhardt van Pensioenfonds PGB: “Met Harold Clijsen hebben wij iemand in huis die zowel staat voor vernieuwing als voor continuïteit. Samen met het bestuur en de deskundige mensen in zijn team heeft hij de afgelopen jaren ons balansbeheer en - duurzaam - vermogensbeheer naar een hoger niveau gebracht. Dat heeft erkenning opgeleverd via enkele onderscheidingen in de pensioenbranche. Hij kent ons pensioenfonds en onze toekomststrategie door en door. Met hem kunnen we verder bouwen aan de groei en modernisering van onze organisatie.”


Harold Clijsen: “Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren gebouwd aan de organisatie die het PGB-vermogen op een professionele manier beheert. Ik ken Pensioenfonds PGB als een ondernemend fonds dat steeds probeert voor zijn deelnemers en werkgevers tot de beste keuzes te komen en daarmee flexibele maar ook robuuste pensioenoplossingen aanbiedt. Graag help ik het pensioenfonds verder te groeien in de uitdagende omgeving die we de komende jaren voor ons hebben.”


PGB Pensioendiensten is een volle dochter van Pensioenfonds PGB en verzorgt het pensioenbeheer, balans- en vermogensbeheer en andere ondersteunende diensten voor het pensioenfonds. Er werken ongeveer 250 mensen bij de pensioenuitvoerder.   

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief