Aanmelden

Han Noten gaat raad van toezicht leiden

17-6-2019

​Oud-burgemeester Han Noten volgt Nico Meeuwisse op als voorzitter van de raad van toezicht van Pensioenfonds PGB. Samen met de al zittende leden Orpa Bisschop en Alfred Slager houdt hij vanaf nu intern toezicht op de gang van zaken bij het  pensioenfonds.

Han Noten: “Juist in deze tijd is het ongelooflijk belangrijk om als pensioenfonds, binnen de grenzen van het mogelijke, aan je deelnemers maximale duidelijkheid en zekerheid te bieden in de hoop daarmee hun vertrouwen te winnen. Ik vind het daarom mooi om na een aantal jaren weer terug te keren in het domein van de, op solidariteit gebaseerde, oudedagsvoorzieningen.” 

Han Noten was tot en met vorig jaar burgemeester van het Overijsselse Dalfsen. Daarvoor werkte hij als voorzitter van de branchevereniging ActiZ (thuis- en verpleegzorg) en was hij directielid bij de NS.  Hij zat tien jaar namens de PvdA in de Eerste Kamer, en was in de jaren tachtig en negentig verbonden aan de FNV als beleidsmedewerker, onderhandelaar en bestuurder.

Zijn pensioenkennis deed hij onder meer op bij verzekeraar Achmea en via een commissariaat bij pensioenuitvoerder MN Services. Ook was hij in 2011 nauw betrokken bij het herstel van de eenheid in de FNV na het ontstaan van interne verdeeldheid over het dat jaar gesloten pensioenakkoord.  

Han Noten (1958) is getrouwd en heeft drie kinderen.

Nieuwsarchief