Aanmelden

Groothandel in bloemen en planten

9-6-2017

Bedrijven in de groothandel in bloemen en planten zijn vanaf 30 mei 2017 verplicht de afgesproken pensioenregeling voor hun bedrijfstak te volgen. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten.

De verplichtstelling was aangevraagd door de sociale partners in de bedrijfstak: werkgeversorganisatie VGB namens de werkgevers en de vakbonden namens de werknemers. De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds PGB.

Beschikbare premieregeling
De sector groothandel in bloemen en planten heeft een beschikbare premieregeling. Door de verplichtstelling moeten alle bedrijven in de branche deze pensioenregeling nu toepassen.

De verplichte regeling geldt voor werknemers in de cao-schalen 1 tot en met 6. Daaronder vallen onder andere productiemedewerkers en een deel van de administratieve krachten. Werkgevers kunnen voor hun personeel in hogere schalen vrijwillig een contract afsluiten voor de pensioenregeling.

Werkgeversorganisatie VGB en de vakbonden FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen zijn blij met de verplichtstelling. Hun reacties vindt u hier.

Meer informatie
Meer weten over de pensioenregeling in de sector groothandel en bloemen en planten?  
• Bent u werkgever? Een kort overzicht van de pensioenregeling vindt u hier.

• Bent u deelnemer? Een kort overzicht van de pensioenregeling vindt u hier.

Nieuwsarchief