Aanmelden

Geldwijzer Nabestaanden gelanceerd

6-11-2019

​Kan ik de huur of de hypotheek nog wel betalen als mijn partner overlijdt? Het inkomen van samenwonenden en gehuwden kan fors dalen als een van beiden overlijdt. Zeker als er geen partnerpensioen is. Dat is de reden dat de Pensioenfederatie, de SVB en het Nibud samen een online tool hebben ontwikkeld: geldwijzernabestaanden.nl. Deze geldwijzer geeft een overzicht op maat van de financiële regelingen na overlijden. De geldwijzer werd gelanceerd tijdens de Pensioen3daagse, van 5 tot 7 november 2019.


Meer informatie
Wilt u meer informatie over de Geldwijzer Nabestaanden? Ga dan naar geldwijzernabestaanden.nl. Meer informatie over de Pensioen3daagse vindt u op pensioendriedaagse.nl.


Bekijk wat er voor uw partner geregeld is op mijnpgbpensioen.nl
In de pensioenplanner op mijnpgbpensioen.nl ziet u hoeveel uw partner van Pensioenfonds PGB krijgt na uw overlijden. U ziet hier de situatie vóórdat u met pensioen bent en wat uw partner krijgt als u al met pensioen bent. In uw Pensioen 1-2-3 op mijnpgbpensioen.nl bekijkt u wat er voor uw partner is geregeld in uw pensioenregeling.


Let op: uw partner krijgt dit pensioen alleen als uw partner bekend is bij Pensioenfonds PGB. Woont u in Nederland en bent u getrouwd bent of geregistreerd partner? Dan is dit automatisch gebeurd. Gaat u samenwonen? Of woont u in het buitenland? Dan moet u uw partner zelf bij ons aanmelden.


Bekijk onderstaand filmpje over partnerpensioen wat we hebben gemaakt. In nog geen 2 minuten leggen we uit wat we doen voor uw partnerpensioen.


 


Klik hier voor meer informatie over Partnerpensioen bij Pensioenfonds PGB.
Klik hier voor het aanmelden van uw partner.


Heeft u meerdere pensioenuitvoerders? Kijk dan op mijnpensioenoverzicht.nl voor een totaal overzicht.

Nieuwsarchief