Aanmelden

Geen overstap AVH door dekkingsgraadverschil

23-12-2019

Bedrijfspensioenfonds (Bpf) AVH brengt zijn pensioenen niet per 1 januari 2020 onder bij Pensioenfonds PGB. Omdat de omstandigheden zijn veranderd, heeft het AVH-bestuur alsnog van een overstap afgezien.

 

Het bestuur van Pensioenfonds PGB is teleurgesteld over het besluit van Bpf AVH, maar er is ook begrip voor de moeilijke positie waarin het pensioenfonds verkeert.

 

Te lage dekkingsgraad AVH
De lage dekkingsgraad van Bpf AVH was een van de redenen om over te willen stappen. Omdat Pensioenfonds PGB er beter voorstaat, zouden AVH-deelnemers in de toekomst meer kans hebben op een pensioen dat zijn waarde behoudt.

 

Om te kunnen overstappen naar Pensioenfonds PGB moesten de AVH-pensioenen wel al bij de overstap op 1 januari 2020 worden verlaagd. Dat was nodig om te voorkomen dat zittende PGB-deelnemers nadeel ondervinden. Met Pensioenfonds PGB was afgesproken de verlaging te spreiden over 5 jaar.

 

De afgelopen weken bleek de noodzakelijke pensioenverlaging steeds verder op te lopen, van 10% tot ongeveer 15%. Dat werd veroorzaakt door een toenemend verschil tussen de dekkingsgraden van Bpf AVH en Pensioenfonds PGB. Het AVH-bestuur besloot daarom vorige week de overstap niet door te laten gaan.

 

Lastige overstap
Bestuursvoorzitter Ruud Degenhardt van Pensioenfonds PGB: “We realiseerden ons dat het verschil in dekkingsgraad de overstap lastig maakte. Omdat sociale partners en pensioenfonds aangaven graag naar ons te willen overstappen, hebben we samen naar oplossingen gezocht om dit mogelijk te maken. Het is jammer dat de overstap nu ondanks alle inspanningen niet doorgaat. Maar we blijven graag in gesprek.”

 

Voor deelnemers van Pensioenfonds PGB heeft het besluit van Bpf AVH geen gevolgen.

 

Nieuwsarchief