Aanmelden

Financiële situatie in september iets verbeterd

10-10-2019

Onze financiële situatie is in september iets verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat heeft de kans op het verlagen (‘korten’) van de pensioenen in 2020 wat kleiner gemaakt, hoewel deze nog steeds aanwezig is.


Of de pensioenen moeten worden verlaagd in 2020, hangt af van onze financiële situatie op 31 december
Pensioenfonds PGB moet de pensioenen volgens de huidige regels verlagen als het niet via een verplichte rekensom (het ‘herstelplan’) kan aantonen binnen 10 jaar voldoende buffer te hebben om alle pensioenen te kunnen betalen. Daarvoor kijken we naar onze actuele UFR-dekkingsgraad. In augustus zat deze dekkingsgraad dicht tegen de ondergrens van de verplichte rekensom. In september is onze actuele dekkingsgraad gelukkig weer wat gestegen. Of de pensioenen in 2020 moeten worden verlaagd, hangt af van onze financiële situatie eind dit jaar. Wij moeten in onze rekensom namelijk uitgaan van de actuele dekkingsgraad op 31 december 2019.


​De actuele UFR-dekkingsgraad bedroeg op 30 september 98,3%, dat was op 31 augustus 95,8%.
De beleidsdekkingsgraad, die een gemiddelde is over 12 maanden, bedroeg op 30 september 104,1%. Dat was op 31 augustus 105,2%.We houden u op de hoogte
Tot het moment dat definitief wordt bepaald of de pensioenen in 2020 moeten worden verlaagd (na 31 december 2019) houden we u op onze website en via onze digitale nieuwsbrief PGB Bericht op de hoogte van onze financiële situatie. Ontvangt u onze digitale nieuwsbrief nog niet? Lees dan hier hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.


Wilt u meer weten over de kans op korten of onze dekkingsgraden?
Lees dan hier het antwoord op enkele veel gestelde vragen over de kans op korten. U vindt hier meer uitleg over de dekkingsgraden en de ontwikkeling hiervan in het afgelopen jaar.Nieuwsarchief