Aanmelden

Bestuurslid Freek Busweiler (69) overleden

23-9-2019

Freek Busweiler, bestuurslid van Pensioenfonds PGB, is  woensdag 18 september plotseling overleden. Hij is 69 jaar geworden. De leden van bestuur, verantwoordingsorgaan en raad van toezicht en de medewerkers van Pensioenfonds PGB en uitvoeringsorganisatie PGB Pensioendiensten hebben met grote verslagenheid op het nieuws gereageerd.

 

Voorzitter Ruud Degenhardt:
“Wij leven mee met zijn vrouw, kinderen en andere naasten. Namens ons allen hier bij Pensioenfonds PGB wensen wij hen veel sterkte en kracht toe met dit zware verlies. Ook wij gaan Freek erg missen in ons bestuur en in onze organisatie. Hij was een energiek en voortvarend mens, zowel in zijn werk als daarbuiten. We hebben warme herinneringen aan hem en zijn dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren, met name op het gebied van communicatie en klantbediening.”

 

Vicevoorzitter Jochem Dijckmeester:
“Freek Busweiler zat anderhalf jaar in ons bestuur. In die zin was hij ondanks zijn 69 jaar ons jongste bestuurslid. Dat was iets waarover hij graag grapjes maakte. Maar het typeerde hem ook: jong van geest, boordevol dadendrang, nieuwsgierig en leergierig. Zo ging hij meteen na zijn benoeming op bezoek bij bedrijven en in gesprek met mensen om onze deelnemers beter te leren kennen en te horen wat hen bezig houdt. Dat noemde hij zijn gesprekken aan de keukentafel. Daar schreef hij niet alleen columns over, maar hij gebruikte de inzichten ook om speerpunten aan te brengen in onze communicatie.”

 

Freek Busweiler trad in april 2018 toe tot het bestuur op voordracht van de Vereniging van Gepensioneerden (VVG) van Pensioenfonds PGB. Tot zijn overstap zat hij namens de VVG in het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds.

 

Voorzitter Jos van Rijsingen van het verantwoordingsorgaan (en tevens voorzitter van de VVG) roemt de bezieling waarmee Freek Busweiler zijn werk deed.
“Daadkrachtig, enthousiast én betrokken. Zo hebben we Freek Busweiler leren kennen. Eerst in het verantwoordingsorgaan, namens de gepensioneerden. Daarna in het bestuur. In relatief korte tijd heeft hij een duidelijk stempel gedrukt op het communicatiebeleid."

 

Freek Busweiler kwam uit de uitgeverijsector, en was onder meer lid van de raad van bestuur van Koninklijke Wegener en directeur bij de VNU Dagbladengroep. Voor hij aantrad bij Pensioenfonds PGB werkte hij als zelfstandig adviseur en was hij pensioenfondsbestuurder bij Pensioenfonds PostNL.

  

Lees ook het In Memoriam.
Lees ook zijn laatste column.

Nieuwsarchief